Gratis seminar over waterveiligheid

Zwolle – Waterveiligheid en klimaatbestendigheid zijn belangrijke randvoorwaarden voor het wonen, werken en recreëren in de regio. De provincie Overijssel heeft het initiatief genomen om een landelijk seminar over dit onderwerp te organiseren. Het seminar ‘Innovatie in waterveilig en klimaatbestendig inrichten’ wordt op 5 februari a.s. gehouden in het Van der Valkhotel in Zwolle. Voor deze locatie is bewust gekozen: het hotel is een mooi voorbeeld van waterrobuust bouwen.

Bert Boerman, gedeputeerde Ruimte en Water van de provincie Overijssel: ‘De Deltabeslissingen zetten in op het realiseren van nieuwe normen voor veilige dijken, een waterrobuuste en klimaatbestendige ruimtelijke inrichting en een goede evacuatie en crisisbeheersing. Met deze beslissingen komen we in een nieuwe fase; we moeten aan de slag!’ Dat vraagt om een productieve, regionale samenwerking en levert vragen op over de concrete uitvoering. Het seminar is erop gericht om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen en te leren van de ervaringen van anderen. Naast enkele pitches vanuit de praktijk en een paneldiscussie, zijn er zes workshops.

In de workshops komen de volgende thema’s aan bod: Welke innovaties leiden tot betaalbare dijken? Zijn ‘slimme combinaties’ binnen meerlaagse veiligheid echt mogelijk? Hoe koppel je dijkverbeteringen aan andere opgaven bij gebiedsontwikkeling? Hoe organiseer en financier je de waterrobuuste inrichting van je stad? Hoe vertaal je evacuatieplannen naar de ruimtelijke inrichting van een gebied? Wat is succesvol samenwerken en hoe doe je dat? Hoe krijgt Nederland Waterexportland vorm en wat kunnen we eigenlijk leren van het buitenland?

Het programma is gemaakt voor betrokken bestuurders en medewerkers van het rijk, waterschappen, onderwijsinstellingen, bedrijven, gemeenten, provincies en veiligheidsregio’s. 

Deltacommissaris Wim Kuiken zorgt voor de afsluiting van het seminar. 

Meer informatie is beschikbaar op www.ijsselvechtdelta.nl/seminar. Hier is het ook mogelijk om kosteloos aan te melden voor het seminar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)