Lezing over secularisatie als uitdaging

Zwolle – Drs. ing. Klaas van der Kamp verzorgt op woensdagmorgen 21 januari a.s. in de Oosterkerk te Zwolle een lezing over secularisatie als uitdaging. Toegang is 5 euro inclusief koffie/thee. Iedereen is van harte welkom. Aanvang: 10.00 uur. Adres: Koewegje 2 nabij de Turfmarkt.

 

In deze lezing gaat Van der Kamp met name in op het thema secularisatie, wat hij ziet als een logische stap in de mondig wording van mensen. Kerken kunnen daar volgens Van der Kamp met een zekere onbevangenheid tegenover staan. Aangereikte nieuwe vormen en gedachten kunnen eventueel onderbouwd worden met een spiritualiteit vanuit het evangelie. In deze benadering is secularisatie geen bedreiging maar een uitdaging om geloof in nieuwe structuren in te brengen.

Klaas van der Kamp is algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland,dat het boek ‘Raven’ heeft doen uitkomen; het is een uitgave in de reeks ‘Oecumenische Themanummers’. De ondertitel is: ‘Eenheid als waardering voor God’. Klaas van der Kamp gebruikte een studieverlof om een zevental thema’s te bewerken, die in de eerste vijf jaar van zijn werk voor de Raad regelmatig langs zijn gekomen. Eén van die thema’s is secularisatie. Het boek ‘Raven’ is bedoeld voor mensen die spiritualiteit en religiositeit willen verbinden met oecumene en met de wereld van vandaag. Van der Kamp laat zien hoe originele invalshoeken nieuw licht kunnen werpen op klassieke kerkelijke thema’s van bijbel en theologie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)