Berkum speelt gelijk bij Flevo Boys

Door Redactie

Zwolle – Berkum heeft in het oefenduel bij hoofdklasser Flevo Boys Emmeloord met 3-3 gelijk gespeeld, waarbij de Zwolse eersteklasser vooral na rust goed voor de dag kwam.

"In het eerste halfuur deed Flevo Boys het goed maar de tegengoals die we toen kregen waren cadeautjes van ons. Daarna waren we beter en in de tweede helft hadden we het gewoon af moeten maken," vond Berkum-trainer Willem Brouwer. Flevo Boys was aanvankelijk iets sterker aan de bal maar de openingstreffer kwam nogal abrupt. Al na zo’n vijf minuten ging de Berkum-verdediging fors de fout in, waardoor Wesley de Klein vrije doortocht kreeg en die kans liet hij niet liggen: 1-0. Toen de Zwollenaren een kwartiertje later achterin opnieuw mistastten kon Aran Nijboer op het Berkum-doel af en dat betekende 2-0. Na een half uur richtte Berkum zich echter wat op en in de 37e minuut leverde dat wat op. Via Jason Huisman en William Potkamp kwam de bal voor het doel en nu ging de verdediging van Flevo Boys akelig in de fout. Chris van der Meulen profiteerde en scoorde de 2-1.

In de tweede helft gaf Berkum de toon aan maar het duurde lang voordat dat werd verzilverd. Zo belandde een inzet van Jason Huisman op het lichaam van een Flevo Boys-speler en krap een kwartier na de hervatting had Chris van der Meulen de gelijkmaker op zijn schoen maar tikte hij, vlak voor het doel, naast. Tien minuten voor tijd was het wél raak toen invaller Arjan Kolk met een fraaie lange bal Chris van der Meulen vond. De Zwolse vleugelspits sneed goed naar binnen en maakte het karwei beheerst af door in de hoek achter keeper Jacob de Vries te schieten: 2-2.

Flevo Boys creëerde na rust vrijwel geen kansen maar kwam, niet onfortuinlijk, in de slotfase toch weer op voorsprong na een lange bal op Jarno van der Wal. Die leek ruim buitenspel te staan en hield bij de aanname ook in omdat hij een fluitsignaal leek te verwachten. Op aangeven van zijn neutrale assistent liet scheidsrechter Wilco Jansen echter doorspelen en toen had Van der Wal vrij baan om voor 3-2 te zorgen. Het slotakkoord was echter toch weer voor de bezoekers. In de laatste minuut van het duel werd Chris van der Meulen opnieuw op maat bediend met een splijtende pass van Arjan Kolk. Nadat Van der Meulen zijn tegenstander het bos in stuurde zette hij voor op Ruud Wellenberg en de Berkum-middenvelder zorgde voor de meer dan verdiende gelijkmaker: 3-3.
Berkum kan terugkijken op een prima beker- en oefenprogramma waarin werd gewonnen van de hoofdklassers SDC Putten en Staphorst en uit bij Flevo Boys een verdienstelijke remise werd behaald. De manier waarop in Emmeloord doelpunten werden weggegeven toonde echter aan dat de ploeg het zich niet kan permitteren de duels gemakzuchtig op te nemen. Volgende week moet dat direct worden bewezen in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop: thuis tegen FC Zutphen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)