Droomdag voor zieke Franka

Foto van auteur

Zwolle – Even vergeten dat je ziek bent en genieten van een dag vol ontspanning en plezier. Dat gebeurde de 17-jarige Franka en de rest van haar gezin uit Zwolle zaterdag tijdens een Super Opkikkerdag. Ruim 55 gezinnen werden deze zaterdag in het zonnetje gezet in een tot Opkikkerland omgetoverd Center Parcs de Eemhof in Zeewolde, waar zij activiteiten beleefden die zij leuk vinden. Zo’n Opkikkerdag is een welkome afleiding in het dagelijks bestaan vol met doorlopende ziekenhuisbezoeken, spanningen en onzekerheden.

De pedagogisch en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Franka onder behandeling is, vionden dat zij én de rest van haar gezin wel een ‘Opkikker’ kunnen gebruiken. Op basis van een leuk en persoonlijk gesprek met het gezin wist Stichting Opkikker precies wat hun interesses en hobby’s waren. Aan de hand daarvan werden er bijzondere verrassingsactiviteiten vastgesteld voor het hele gezin, zoals een professionele fotoshoot, creatief aan de slag met zeep, als V.I.P. meerijden in een chique auto, vliegen in een helikopter, een schoonheidsbehandeling in de beautysalon en meerijden in oude Amerikaanse politieauto’s. Tot slot werd de dag feestelijk afgesloten met een optreden van diverse artiesten.

Stichting Opkikker organiseerde dit jaar 10 Super Opkikkerdagen op Center Parcs de Eemhof voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Tijdens deze dag beleefde het hele gezin een dag vol plezier! Ondersteund door vele vrijwilligers en een samenwerkingsverband met 80 ziekenhuizen, waaronder alle academische, werden door Stichting Opkikker in 2014 naar meer dan 2000 gezinnen ‘Opgekikkert’.

Voor meer informatie over Stichting Opkikker kunt u een kijkje nemen op www.opkikker.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)