Dronken personen van straat gehaald

Foto van auteur

Op zaterdagavond 29 september werd een 66-jarige man uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. De man zou op de Potgietersingel aan aanrijding hebben veroorzaakt en vervolgens zijn doorgereden. De man ontkende de aanrijding maar gaf aan wel bestuurder van de auto te zijn geweest. Bij de blaasproef op straat blies hij een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 470 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal voor rijden onder invloed werd tegen hem opgemaakt. Verder onderzoek naar de betrokkenheid van de man bij de aanrijding op de Potgietersingel zal worden uitgevoerd.

In de nacht zaterdag op zondag 30 september werd aan de Eekwal een 26-jarige man uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de ademanalyse blies de man 125 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring voor rijden onder invloed.

In de nacht van zaterdag op zondag 30 september werd op de Grote Markt een 28-jarige man uit Zwolle aangehouden voor openbare dronkenschap. De man wilde bij een horecagelegenheid naar binnen en toen hij niet naar binnen kon werd hij kwaad en schreeuwde hij op elke vraag die hem gesteld werd. De man was erg recalcitrant.

In de nacht van zaterdag op zondag 30 september werd op de Grote Markt een 22-jarige man uit Olst aangehouden voor openbare dronkenschap. De man sprak een politieman aan en toen deze hem tot driemaal toe zei dat hij moest doorlopen, weigerde hij te vertrekken en bleef vervelend. Vervolgens werd hij een eindje in de goede richting geleid. Hierna kwam hij weer terug en begon beledigende taal uit te slaan. Hierop werd hij aangehouden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)