JazzArt Orchestra bestaat 10 jaar

Foto van auteur

Zwolle – Het JazzArt Orchestra bestaat 10 jaar en dat wordt, hoe kan het ook anders, gevierd met een concert in thuisstad Zwolle. Samen met vocalist Humphrey Campbell brengt het orkest ondermeer een ode aan de ‘Godfather of vocal jazz’, Nat King Cole, maar er is meer.

 

jazzart_orchestra.jpg 

 

Hoewel het exact 50 jaar geleden is dat icoon Nat King Cole, ook wel de Michael Jackson van de jaren 50 genoemd, overleed, is zijn muziek nog steeds een inspiratie voor velen. Meer dan 1 miljoen likes op Facebook getuigen daarvan. Verschillende aan het orkest verbonden arrangeurs schreven nieuwe arrangementen op bestaande Nat King Cole klassiekers. Humphrey Campbell, zelf een groot bewonderaar van Nat King Cole, komt samen met zijn broers zingen, maar ook vertellen over Nat, die overigens minstens zo beroemd was vanwege zijn talent als pianist. Campbell werkte jarenlang als musicus en producent met talloze Nederlandse artiesten zoals Ruth Jacott, Rob de Nijs en Paul de Leeuw.

Van concert naar theaterproductie

 

Naast Campbell is jong Hammond talent Folkert Oosterbeek, onderdeel van de energieke en dansbare jazz formatie Bruut!, te gast. Radio 6 DJ Mijke van Wijk presenteert deze spetterende ‘Bigband Show’. JazzArt heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Kort na haar oprichting speelde het orkest op schip de Willem Jan. Daarna volgden er, omdat het schip bijna bezweek onder het groeiende aantal bezoekers, concerten in Hotel Wientjes en in beide zalen van theater Odeon. Ook buiten Zwolle oogstte het orkest succes tijdens diverse festivals. Telkens wist de band interessante musici of artiesten aan zich te binden van rappers en vj’s tot tapdansers en topvocalisten. Tijdens het komende Bevrijdingsfestival Overijsel is JazzArt in een dansbare soul & funk samenstelling te horen op het Abbott podium.

 

JazzArt Orchestra 10th Anniversary!

 

Zondag 15 maart 2015 

Aanvang: 14.30u 

Locatie: Theater Odeon

 

www.jazzartorchestra.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)