WVF verliest onverdiend door dubieuze strafschop

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Dat WVF niet het lachertje van de hoofdklasse is, heeft de ploeg in de vorige wedstrijd tegen koploper DVS’33 laten zien. Vanmiddag was het gerenommeerde ACV uit Assen te gast op sportpark de Weide Steen en wederom deed WVF van zich spreken. Voetballend was de ploeg uit Westenholte zeker gelijkwaardig en ook gelet op het aantal kansen deed het niks onder voor de bezoekers. Dat de nederlaag tot stand kwam door een wel heel makkelijk gegeven strafschop 10 minuten voor tijd, was dan ook extra zuur voor de verder prima spelende ploeg van trainer Freddy Smit.

In de eerste helft stond WVF organisatorisch goed. Verdedigend gaf het weinig weg en voorin werd het af en toe gevaarlijk via Ohzan Kardag en Muhittin Yükselen . Beide spitsen hielden de verdediging van ACV goed bezig, waardoor ACV niet echt aanvallend durfde te spelen. Bovendien stond de verdediging van WVF als een huis en gaf het weinig kansen weg. Mike te Wiele keepte attent, had een aantal prima reddingen en zorgde met een paar snelle en verre uittrappen voor gevaar, waarvan Ohzan Kardag helaas tot twee keer toe net niet van kon profiteren. Vlak voor rust was het even schrikken toen Mike te Wiele zijn knie verdraaide na een luchtduel met Richard Mulder, maar na een minutenlange lange behandeling kon hij gelukkig toch verder spelen. In blessuretijd van de eerste helft was er nog een forse overtreding van Robin Mulder op Richard Bouwmeester, waarbij eerstgenoemde blij mocht zijn dat scheidsrechter van der Vrande coulant was en dit slechts met geel bestrafte, waar rood op zijn plaats was geweest en ACV de tweede helft gewoon met elf man aan de aftrap kon beginnen. In deze tweede helft werd er door beide ploegen wat meer aanvallend gespeeld. Ook ging het tempo omhoog. Bij WVF werd Kristian Bril gewisseld voor bas Bouwhuis. Hierdoor werd Ohzan Kardag rechterspits en werd de spitspositie ingenomen door Muhittin Yükselen. Deze omzettingen deed de ploeg goed want het werd direct gevaarlijk na rust.

 

Zo kwam keeper John Vos van ACV goed zijn doel uit om een goede pass van Ohzan Kardag op Muhittin Yükselen Yukselen te onderscheppen. Even later stoorde Muhittin Yükselen goed, speelde zich vervolgens goed vrij, maar zijn schot werd goed gepareerd door doelman VOS. Ook ACV Kreeg wat meer kansen zonder echt gevaarlijk te worden. Het durfde ook niet volop de aanval te spelen en was behoedzaam voor met name Muhittin Yükselen , die vaak goed aanspeelbaar was, goed de duels aanging en gevaarlijk bleef. Het leek er dan ook op dat WVF minimaal een gelijkspel zou halen en met een beetje geluk zelfs misschien wel de eerste overwinning en dat zou niet eens onverdiend zijn geweest. Dat probeerde WVF ook getuige het inbrengen van Lennart Bril als verse aanvaller voor de leeg gespeelde Hessel Berends. Helaas voor WVF mocht deze wissel niet baten. Het werd zelf nog extra zuur voor de thuisploeg. Een overtreding van Dion Reijnen in de zestien op Richard Mulder werd wel heel zwaar bestraft. Niet alleen kreeg Dion Reijnen geel maar tot verbazing wees scheidsrechter van der Vrande ook nog eens naar de stip. Dit buitenkansje werd door Robin Mulder dankbaar benut, want met zijn strafschop stuurde hij Mike te Wiele naar de verkeerde hoek en bracht zijn ploeg daarmee op een 0-1 voorsprong. Direct na dit doelpunt kreeg Robin Mulder, die eigenlijk al niet meer op het veld had mogen staan na zijn forse overtreding in de eerste helft, wederom geel. Deze speler liep al een tijdje gefrustreerd rond en wilde na zijn strafschop Mike te Wiele uitdagen en kon na zijn tweede gele kaart alsnog voortijdig vertrekken. WVF ging op jacht naar de welverdiende gelijkmaker maar wist het net niet te vinden.

Toch kan WVF terugkijken op een prima wedstrijd. Het heeft wederom tegen een sterke tegenstander laten zien dat het volwassener is geworden. Er worden weinig tot geen fouten gemaakt en het kan de tegenstander voetballend behoorlijk lastig maken. Kortom de tijd dat WVF werd versleten als het lachertje van de hoofdklasse is allang voorbij. Het kan dan ook niet lang meer duren voordat de eerste historische overwinning in de hoofdklasse een feit wordt. Wie weet gaat dat volgende week lukken in de uitwedstrijd tegen VVOG in Harderwijk.

w
WVF-ACV 0-1 (0-0)

81. Robin Mulder (strafschop) 0-1

Gele kaarten: WVF :Muhittin Yükselen, Dion Reijnen
ACV:Robin Mulder, , Edu de Jonge Rosa
Rode Kaart: ACV: 81 Robin Mulder 2x geel

Scheidsrechter van der Vrande

Toeschouwers 250

WVF: Mike te Wiele, Dion Reijnen, Hiro Gnanapragassam, Sybren Poppen, Robbert Jan Stals, Rob Meijerink, Muhittin Yükselen, Richard Bouwmeester, Kristian Bril (46. Bas Bouwhuis ), Özhan Kardag, Hessel Berends
( 72. Lennart Bril)

ACV:John Vos, Abdel Allaoui, John van Dalen, Jelle Wagenaar, Richard Mulder, Robin Mulder, Gill Göbel, Nick Westebring, Haaye Veenstra(64. Denyal Džemidžic), Erwin Buurmeijer, Edu de Jonge Rosa

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)