Elmar Reinders wint Ster van Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Elmar Reinders heeft de Ster van Zwolle op zijn naam geschreven. De Nederlander van Jo Piels reed in de finale weg van een kopgroep van tien. Dimitri Claeys en Haavard Blikra vervolledigden het podium. Reinders is tevens de eerste leider in het klassement van de Topcompetitie.

Vroeg in de wedstrijd brak het peloton in waaiers. In de voorste groep van twintig man was Metec-TKH de hofleverancier met vier renners, maar ook Rabobank en Jo Piels waren met ieder drie man goed vertegenwoordig. Na één uur koers kwam alles echter weer samen. Vervolgens ging Jetse Bol (Join-S|De Rijke) alleen in de aanval, maar hij liet zich snel terugzakken. Even later reden zes renners weg van een opnieuw in stukken gebroken peloton. Remco te Brake (Metec-TKH), Steven Lammertink (SEG Racing), Stefan Poutsma (Jo Piels), Twan Castelijns, Rene Hooghiemster (beiden Baby-Dump) en Dimitri Claeys (Verandas Willems) kregen meer ruimte.

De ploeggenoten Castelijns en Hooghiemster werden op twintig kilometer van het einde als laatsten van de kopgroep ingerekend door het peloton. Vervolgens ontstond een nieuwe kopgroep van tien man. In de slotkilometers probeerden achtereenvolgens Ronan van Zandbeek (Join-S|De Rijke) en Dimitri Claeys (Verandas Willems) weg te rijden uit deze kopgroep, maar zij werden weer bijgehaald.

Daarna probeerde Elmar Reinders het met een aanvalspoging. De 22-jarige renner van Jo Piels wist wél stand te houden en reed naar de zege. Dimitri Claeys (Verandas Willems) en Haavard Blikra (Coop – ØsterHus) completeerden het podium.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)