Eerste paal scholen Paperclip en Boxum

Aan de rand van Breecamp-Oost in Stadshagen worden twee nieuwe scholen gebouwd. Woensdag 29 april heeft wethouder Jan Brink het bord onthuld met een afbeelding van het gebouw op het terrein waar de scholen De Paperclip en De Boxum worden gebouwd. Daarna hebben de bestuurders van Vivente en Catent, Henk ter Wee en Leo Boschman, samen met twee leerlingen, Milan van de Paperclip en Syl van de Vlieger de eerste paal geslagen. Een paal die door kinderen van beide scholen was versierd. 

 

img_9706.jpg 

 

Na twee korte toespraken, waarin gememoreerd werd aan het feit dat na een behoorlijk lange periode nu echt begonnen is met de bouw werden de handelingen voltrokken.  Voor de kinderen en de genodigden was daarna wat te drinken en een mini gebakje met de afbeelding van de school er op. Wethouder Jan Brink (D66) van onderwijs:’ Ik vind het geweldig dat we vandaag, daadwerkelijk zijn begonnen met de bouw. We maken hiermee een belangrijke slag in het realiseren van voldoende huisvesting in de wijk Stadshagen”. Hij sprak hierbij de verwachting uit dat de scholen in februari 2016 daadwerkelijk gebruik kunnen gaan maken van het nieuwe gebouw.

De heer Henk ter Wee bedankte in zijn toespraak de wethouder, de gemeente, architect en aannemers voor de adequate samenwerking. “Wij waarderen het enorm dat de wethouder afgelopen periode  zijn nek voor ons heeft uitgestoken, waardoor het hele proces van nieuwbouw in een stroomversnelling raakt. We hoeven gelukkig niet nog veel langer in onze tijdelijke gebouwen te blijven en dat is voor onze leerlingen en ouders erg fijn. “Vol verwachting klopt ons hart om in een gebouw te komen dat qua inrichting, schoolklimaat en comfort aansluit bij wat onderwijs nodig heeft.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)