Jubileumeditie Blauwvingerrally

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdag 5 september is het zover. In en rond Zwolle wordt dan weer de Blauwvingerrally verreden. Deze editie is een speciale, want het is namelijk de 10e uitvoering van de feestelijke dag waarop zo’n 50 chronisch zieke kinderen zich “Een dag niet ziek” mogen voelen. De kinderen gaan een onvergetelijke dag beleven met een uitgebreide toerrit in zeer exclusieve sportauto’s. Naast de rol die de kinderen als navigator hebben, moeten ze zich door de dag heen ook van hun beste kant laten zien bij diverse activiteiten.

blauwvingerrally.jpg 

Sinds 2006 organiseert de Stichting Blauwvingerrally ieder jaar een toerrit met start en finish in Zwolle. Zeer exclusieve, nieuwe sportauto’s zullen acte de présence geven om chronisch zieke kinderen in de leeftijd van ongeveer twaalf tot achttien jaar een onvergetelijke dag te bezorgen. De deelnemende kinderen zijn geselecteerd in samenwerking met de kinderafdeling van de Isala Klinieken in Zwolle en de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK). In totaal zullen zo’n 50 kinderen deelnemen.

Het startschot klinkt zaterdagochtend om 10.00 uur bij Hotel-Restaurant Librije na een uitgebreid ontvangst waarbij de Meander Big Band voor een feestelijk deuntje zal zorgen. Daarna zal een rit rondom Zwolle gemaakt worden met bijzondere locaties voor de koffiestop en lunch. Iedere deelnemer moet de bestuurder van de sportwagen goed helpen bij het navigeren met behulp van de foto-aanwijzingen uit het routeboek. Bij de lunch in Zuidwolde vindt er een spectaculaire, culturele activiteit voor de kinderen plaats, begeleid door Xplosief.

Na de lunch gaat de rit via een mooie route weer richting Zwolle. Daar zal een stevige slalom op een afgezet terrein worden uitgevoerd. Rond half vier vertrekt de hele stoet onder politie-escorte naar de binnenstad van Zwolle, waar ze onder veel bekijks door de hoofdwinkelstraat van Zwolle, de Diezerstraat, zullen rijden. Aan het eind van de rit volgt bij de Librije een prijsuitreiking en zal DJ Cuzco nog wat plaatjes draaien. Hierbij verzorgen Jonnie en Thérèse Boer van De Librije de heerlijke hapjes en drankjes.

Autoliefhebbers die een kijkje willen nemen kunnen het beste hun ogen de kost geven voor de start ’s ochtends bij de Librije of bij de binnenkomst ’s middags in de Diezerstraat. Het tijdstip daarvan is enigszins flexibel, dus is het verstandig om gedurende de dag de sociale media van de Blauwvingerrally in de gaten te houden. Net als in de aanloop naar het evenement toe zal er op de dag zelf ook van alles geplaatst worden.

Kijk voor meer informatie op www.blauwvingerrally.nl of volg de Blauwvingerrally via social media op @eendagnietziek (Twitter) of blauwvingerrally (Facebook)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)