Zwolle – Op donderdag 8 oktober vindt het nationale integratiediner plaats. Op deze datum schuiven landelijk weer duizenden mensen met verschillende achtergronden bij elkaar aan om gerechten van diverse nationaliteiten te proeven. Hiermee stimuleert het diner de verbinding tussen de diverse culturen die deze avond aanwezig zijn. Bij het Deltion College wordt dit jaar ook het integratiediner georganiseerd. De visie van het Deltion College sluit aan bij het concept van het integratiediner. Deltion streeft er naar dat de mensen die op Deltion werkzaam zijn zoveel mogelijk met elkaar in contact komen.
‘Het verbinden van mensen + het vieren van verschillen = het benutten van kansen.’ Dat is het motto van het nationale integratiediner. Uit voorgaande edities is gebleken dat het een positief effect heeft op de werksfeer. Dat komt onder andere doordat iedereen elkaar op andere manier ziet, niet in de zakelijke maar in de privésfeer. Voor het diner op Deltion zijn de werknemers van ISS en Asito uitgenodigd en ook medewerkers van SIVOZ, een interculturele organisatie. Daarnaast zijn werknemers van bedrijven uitgenodigd die zijn aangesloten bij PEC Zwolle United.
Entree
Het evenement vindt plaats in gebouw blauw van Deltion. Gebouw is sinds het begin van dit schooljaar weer in gebruik. Het gebouw was namelijk tijdelijk buiten gebruik dankzij een renovatie. In dit pand zitten de studenten die het Deltion Entreetraject volgen. Het Entreetraject is voor studenten van niveau 1 die klaargestoomd worden voor een opleiding van niveau 2 of voor de arbeidsmarkt. De mensen die het Entree traject volgen, zijn nog niet in bezit van een diploma en hebben, meestal door hun achtergrond, moeite met de Nederlandse taal. “Het leek ons daarom erg toepasselijk om het integratiediner in gebouw blauw plaats te laten vinden.” Vertelt Robin Overweg, een van de studenten die dit evenement organiseert.
Spannend
Dewi Reurink en Robin Overweg hebben vanuit hun opleiding de opdracht gekregen om het nationale integratiediner te organiseren. Dewi en Robin zijn derdejaars studenten van de opleiding facilitair leidinggevende. “Bij het organiseren van een evenement komt een grote verantwoordelijkheid kijken. We zijn namelijk verantwoordelijk voor het regelen van personeel, bestellen van decoratiemateriaal, op/afbouw, regelen van entertainment en nog veel meer zaken. Spannend en leuk om te mogen doen”, aldus een enthousiaste Dewi. De uitvoer van het evenement is in handen van eerstejaars studenten van de opleiding facilitair leidinggevende.