Kerstconcert Britten orkesten

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Op zaterdag 12 december om 19.00 uur schitteren de jonge musici van de drie Britten Jeugd Strijkorkesten in het kerstconcert in de Zwolse Oosterkerk. De feestelijke sfeer en het aantrekkelijke programma brengen jong en oud in een intieme stemming, die past bij de tijd van het jaar.

Samen met twee bijzondere solisten spelen de ruim 50 leden van het Edward, Benjamin en Britten Jeugd Strijkorkest een gevarieerd klassiek programma met muziek van Vivaldi, Mendelsohn en de Russische componisten Tsjaikovski en Karpov. Het dubbelconcert van Mendelsohn wordt gespeeld door violiste Anna Sophie Thorn, die dit jaar cum laude afstudeerde aan het Utrechts Conservatorium, en de Portugese pianist Pedro Emanuel Pereira, die momenteel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam studeert. Hij behaalde al vele prijzen, waaronder de 3e prijs bij het Young Pianist Festival 2015 in Amsterdam. De drie Britten orkesten worden geleid door violiste Saron Houben, de Spaanse violist Marco Ramirez en dirigent Loes Visser.

Kinderen en volwassenen die erover denken om zelf viool of cello te gaan spelen kunnen in de pauze een strijkinstrument uit proberen! In de pauze is ook de nieuwste CD van het Britten Jeugd Strijkorkest te koop die afgelopen zondag is gepresenteerd.

Kaarten à € 4,50 kind, € 8,50 volwassene, € 10,50 ouder + kind zijn met korting te koop in de voorverkoop via www.hetbritten.nl en zonder korting aan de zaal. Adres: Oosterkerk, Koewegje 2. Aanvang: 19.00 uur.