Metal Bash in Hedon

Foto van auteur

Dit jaar zal in december voor de negende keer de Aardschok Metal Bash plaatsvinden, Nederlands meest toonaangevende bandwedstrijd voor hardrock- en metalbands.

Op 1 december is de eerste voorronde in Hedon. De Metal Bash is in <?XML:NAMESPACE PREFIX = X?XML /><X?XML:NAMESPACE prefix=”st1″ ns=”urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags”></X?XML:NAMESPACE>1997 in het leven geroepen als tegenhanger van de Grote Prijs van Nederland, omdat daar hardrock en metal als ondergeschoven kindjes werden beschouwd. Sindsdien vormt de Metal Bash een jaarlijks terugkerende traditie op de metalkalender.

In december van dit jaar zal de Metal Bash-karavaan wederom neerstrijken in een viertal poppodia voor de voorronden. Per avond zullen vier bands gaan uitmaken wie er een finaleplaats bemachtigt. De vakjury zal per avond ÃƒÂ©ÃƒÂ©n winnaar aanwijzen, terwijl de aanwezige bezoekers ook nog een  publiekswinnaar mogen uitkiezen. Deze maakt dan alsnog kans om door middel van een zogenaamde wildcard aan het programma van de finale te worden toegevoegd.

Er zal worden gestreden om de IGOR, zeg maar gerust de hardere tegenhanger van de Edison. De winnende band zal tevens studiotijd krijgen in de New Road Studio’s plus een waardecheque van € 2000,- die besteed kan worden bij één van de vestigingen van FEEDBACK!

De finale vindt plaats op zondag 17 december in de Boerderij te Zoetermeer. Naast de vijf finalisten zullen er ook demonstraties te zien zijn van enkele vaderlandse topmuzikanten, en een optreden van  SOLID VISION. Deze Italiaanse band is dé Dream Theater-tribute-band bij uitstek.  Alle info over deze band kun je vinden op www.solidvision.org.

Ook dit jaar zal de sponsor Jägermeister weer volop vertegenwoordigd zijn. De inmiddels roemruchte Jägermeisjes zullen je ontvangen met een gratis welkomstdrankje, en je kunt je ook dit jaar weer met de dames laten vereeuwigen. Na afloop kun je de foto’s terugvinden op de speciale Metal Bash Jägermeister Gallery.

De toegang tot de voorronden bedragen 7,50 en de finale kost slechts Ã¢â€šÂ¬ 10 euro. Je kunt de kaartjes gewoon aan de kassa kopen, maar vol is vol….
 
Voorronden Metal Bash 2006 / 2007 (zalen open om 20.30 uur):
Hedon-Zwolle (1 december)
Dynamo-Eindhoven (2 december)
De Pul-Uden (9 december)
De Peppel-Zeist (15 december)

Finale Metal Bash 2006 / 2007 (Programma vanaf 16.00 uur):
De Boerderij-Zoetermeer (zondag 17 december)
Internet:  WWW.METALBASH.NL

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)