Tibet in hartje Zwolle

Foto van auteur

In hartje Zwolle is er van donderdag 15 t/m zaterdag 18 november een nomaden dorp opgezet voor het festival ‘Zwolle Wereldstad’.  Zes nomaden tenten vullen een werelds programma van  kleurrijke workshops, muziek, verhalen vertellers, films, dans etc. De Tibetaanse mandala kunstenaar Tashi Norbu gaat samen met Tibetaanse monniken op vrijdag 16 en zaterdag 17 november een Mandalaritueel ritueel uitvoeren op het festival.

Deze monniken uit de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala, Noord-India, schilderen een mandala en voeren de tot dit ritueel behorende ceremonie en gezangen uit. Hun werk zal uiteindelijk resulteren in een prachtig geschilderde mandala, die aan de hoogste bieder verkocht zal worden.

Tashi Norbu heeft afgelopen voorjaar met een groot interview in de Happinez gestaan en is sindsdien doorgebroken als kunstenaar in Nederland. Hij is woonachtig in Gent en zijn kunst is een mix tussen traditionele Tibetaanse boeddhistische kunst en moderne westerse kunst. Voor meer informatie over Tashi Norbu kijk op http://www.tashinorbu.be/. Zijn schilderijen zullen tijdens het festival tentoongesteld worden.

De Tibet Support Groep-NL zal samen met de deze Tibetaanse kunstenaars geld inzamelen tijdens het festival voor de blindenschool (www.braillewithoutborders.org) in Lhasa. U kan uw steentje bijdragen door een bijdrage te geven voor een deelname aan de Tibet lezing, de Tibetaanse kunst workshop of de verschillende films over Tibet te bezoeken in de Tibet tent. Voor meer informatie over het programma kijk op de website van Tibet Support Groep -NL. (www.tibet.nu)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)