Zwolle – Op vrijdag 6 mei organiseert Stedelijk Museum Zwolle het eindfeest voor de tentoonstelling: Emmanuelshuizen, een Gouden Broedplaats. Het museum is die dag geopend tot 21.00 uur ’s avonds en staat gedurende de hele dag bol van de activiteiten voor zowel jong als oud.
Kinderen, ouders en grootouders kunnen vanaf 13.00 in het museum terecht voor workshops, rondleidingen en allerhande activiteiten. De hele dag kan men duo-schommelen op muziek in de museumtuin. Er is een limonadebar voor de kinderen en voor een euro maakt de Prenterator een unieke tekening, geheel naar de wens van de bezoeker.
Workshop Theaterpoppen maken
Een van de topstukken in de tentoonstelling is het werk van Jan de Noord, één van de grondleggers van het poppenspel in Nederland. Zijn werk vormt op 6 mei het uitgangspunt voor een Theaterpoppen-workshop. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen hier tussen 15.00 en 16.00 uur aan deelnemen. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk.
Rondleiding met persoonlijke verhalen
Tussen 16.00 en 17.00 uur krijgen bezoekers de kans om een Sentimental Journey te maken door de tentoonstelling. In uw eigen tempo doorloopt u de expositieruimte en onderweg vertellen verschillende kunstenaars over hun eigen, persoonlijke ervaringen in de Emmanuelshuizen.
Schommelmarathon
Het feest wordt van 19.30 – 20.30 uur geheel in stijl afgesloten met een re-enactment van Tante Ina’s schommelmarathon; één van de activiteiten die in de jaren ‘70 door kunstenaars uit de Emmanuelshuizen werd georganiseerd. Verschillende Zwolse Broedplaatsen nemen het – al schommelend in de museumtuin – tegen elkaar op in een ludieke quiz.
Meer informatie
Het complete programma voor het eindfeest van Emmanuelshuizen, een Gouden Broedplaats is te vinden op www.stedelijkmuseumzwolle.nl onder het kopje ‘activiteiten’.
Samenwerking
De tentoonstelling Emmanuelshuizen, een gouden broedplaats brengt de successen, samenwerkingsverbanden en opmerkelijke projecten van de kunstenaars van de Emmanuelshuizen voor het voetlicht. Het project is een samenwerking tussen Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Het Langhuis, Stichting Beeldruimte en Stichting Ateliers Zwolle. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Gemeente Zwolle, Stichting Ateliers Zwolle, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Stichting Emmanuelshuizen, Stichting tot Algemeen Nut Zwolle, Rabobank IJsseldelta en Stichting Hervormd Weeshuis Zwolle.