Individuele waardering voor mantelzorgers

Foto van auteur

Zwolle – Mantelzorgers die zorgen voor een naaste die woonachtig is in Zwolle, kunnen tot en met 31 december de ‘individuele waardering’ aanvragen, een jaarlijkse attentie vanuit de gemeente Zwolle.

Dit jaar zijn het waardebonnen en voor jonge mantelzorgers tot en met 12 jaar bioscoopbonnen. De mantelzorgwaardering kan worden aangevraagd via www.mantelzorgzwolle.nl/waardering . Ook kunt u een aanmeldingsformulier aanvragen bij Steunpunt Mantelzorg via 038-4225200. 

Wat is mantelzorg?
Het geven van mantelzorg wordt vaak als iets vanzelfsprekends gezien; een kind heeft een beperking, een vader begint te dementeren of een partner krijgt een chronische ziekte. Het
kan iedereen overkomen. Behalve chronische ziekten, handicaps en ouderdom zijn verslaving en ggz-problematiek ook vaak redenen waarom een naaste extra zorg en aandacht nodig kan hebben. De vorm van hulp die mantelzorgers geven, kan variëren: hulp in het huishouden, zaken regelen, verzorging of emotionele steun. Mantelzorgers zijn geen professionele zorgverleners; ze geven de zorg omdat ze een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Juist vanwege die persoonlijke relatie is mantelzorg vaak langdurig en intensief.

Mantelzorg in Zwolle
Wilt u meer weten over mantelzorg in de gemeente Zwolle? Neem dan eens een kijkje op www.zwolle.nl/mantelzorg. Heeft u behoefte aan informatie, advies, praktische hulp en ondersteuning? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg via (038) 422 52 00 of kijk op www.mantelzorgzwolle.nl.

Daarnaast worden in Zwolle het hele jaar door informatie, advies, themabijeenkomsten, cursussen, praktische hulp en lotgenotencontact aangeboden voor mantelzorgers, en jaarlijks rond 10 november de Week van de Mantelzorg.

 

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)