Windesheim dik tevreden met prestigieuze award

Devlab heeft de Award voor de Onderwijsvernieuwing 2007 gewonnen. In het Devlab trekken studenten van Windesheim, Saxion, Fontys en de HAN samen op met AIO’s van TU Delft en de Vrije Universiteit.

In Devlab helpen universitaire en hbo-afstudeerders promovendi om kennis te vergaren waarmee de bedrijven op termijn nieuwe producten en diensten genereren. De dagelijkse leiding is in handen van Saxionlector Henk van Leeuwen en Fontyslector Wim Hendriksen. Deze laatste mocht de Award in ontvangst nemen.

‘Dutch Clay’ is een van de twee projecten die binnen Devlab worden uitgevoerd en waar studenten en docenten Elektrotechniek van Windesheim een bijdrage aan hebben geleverd. ‘Dutch Clay’ is een intelligente klei bestaande uit kleine korrels, ballen of cellen die als klont kunnen functioneren. De mogelijkheden met een dergelijk soort klei zijn zeer groot. Een toepassing zou een kneedbare processor kunnen zijn. Hoe meer bolletjes, hoe meer rekenkracht. De bolletjes zouden taken kunnen verdelen, zodat berekeningen parallel geschieden, en er een supersnelle computer ontstaat. Maar ook als speelgoed of in medische toepassingen kan ‘Dutch Clay’ een grote rol spelen.

Ineke van der Wal, directeur van de opleiding Elektrotechniek, is dik tevreden met dit resultaat. “De Onderwijsprijs is een prestigieuze award. Met deze prijs laten we zien dat we als onderwijsinstelling op innovatieve wijze samenwerken met het bedrijfsleven.”

Het DevLab (Development Laboratories) is een initiatief van dertien MKB-bedrijven. Ze faciliteert wetenschappelijk en toegepast onderzoek van universteiten, hbo-instellingen en de lidbedrijven. Daarmee worden business opportunities voor de MKB’s op de lange termijn mogelijk gemaakt, kunnen universiteiten doelgerichter wetenschappelijk
onderzoeken en hbo’s sneller kennis uit de buitenwereld in het onderwijs
verwerken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)