2e en laatste voorronde NK Cheerleading

Foto van auteur

Zwolle – Zondag 2 april 2017 organiseert de Dutch Cheerleading Association voor het 3e achtereenvolgende jaar haar tweede voorronde voor het officiële Nederlands Kampioenschap Cheerleading en Cheerdance 2017. Ruim 40 Cheer teams uit de provincies Friesland, Overijssel, Noord-Brabant, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht strijden om een plaats in de finale tijdens het NK Cheerleading 2017 dat 18 juni plaatsvindt.

cid_8673c405-e835-4561-82eb-3eedef597921.jpg 

De Dutch Cheerleading Association – DCA – is het officieel erkende nationale orgaan voor Cheerleading en Cheerdance. Hij houd zich sinds haar oprichting in 2008 bezig met de ontwikkeling van de Cheer sport in Nederland. it doet zij door het, met regelmaat, organiseren van wedstrijden, jurytrainingen, coachclinics en Cheer kampen voor nationale en internationale atleten.

Door haar aansluiting bij de International Cheer Union, de wereld Cheer bond waarbij 110 landen aangesloten zijn, en de European Cheer Union, de Europese bond, waarbij 35 landen aangesloten zijn, bied de DCA de Nederlandse Cheer atleten de mogelijkheid om Nederland te vertegenwoordigen en haar krachten te meten met de internationale Cheer teams tijdens EK in Praag en WK Orlando. De DCA heeft bewust gekozen voor het Landstede Sportcentrum, de thuisbasis van Landstede Basket- en Volleybal, als locatie voor de laatste voorronde van 2017. Deze sfeervolle locatie haar grootse elan sluit goed aan op het serieuze karakter van de Cheer sport. De wedstrijd begint zondagochtend om 10.30 uur en zal om 13.00 uur afgesloten worden met de prijsuitreiking. Bezoekers betalen slechts € 6,- om de wedstrijd als toeschouwer bij te wonen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)