WVF vastberaden naar driepunter tegen IJVV: 2-1

Foto van auteur

Zwolle – De eerste van drie finales levert vanmiddag 3 punten op voor een voor iedere meter strijdend WVF. Door de vele blessures van belangrijke vaste krachten speelt WVF vanmiddag met de teruggehaalde Richard Bouwmeester en Hans Kamping in de as. Nog steeds zijn Martijn Ruijsch, Robbert Jan Stals, Peter van de Streek en Romano Luhukay niet beschikbaar. Vandaag haakte op het laatste moment Sieme ten Broeke geblesseerd af. Hessel Berends begint na een blessureperiode weer op de bank. Met het team dat er wel staat begint WVF goed aan de wedstrijd. Overal op het veld ontstaan duels, er wordt gevochten om de bal en WVF heeft overtuiging in haar spel. Het in grote getale opgekomene publiek ziet een aantrekkelijke eerste helft waar met name Willem Bel aan de linkerkant een plaag vormt voor de gasten uit IJsselmuiden. De jongeling speelt met een overtuiging van een ervaren speler en glijdt een aantal keer gemakkelijk langs twee, drie tegenspelers. In de 22e minuut valt dan ook de verdiende voorsprong voor WVF als Bel weer langs een aantal tegenstanders snelt, maar wordt gestuit. De afgevallen bal is voor Dion Reijnen, die de bal weer in de 16 pompt, waar Bouwmeester teruglegt en opeens rechterverdediger Kristian Bril opduikt voor de IJVV-keeper. Hij frommelt de bal vervolgens in de korte hoek: 1-0.

WVF blijft ook na de voorsprong goed voetballen, zet overal druk en blijft de betere ploeg. In de 33e minuut de opmaat voor de 2-0. Willem Bel maakt een actie over links, geeft af op Marc van de Vegte, die Brend Mellema zoekt in de 16-meter. Daar komt de bal vervolgens ongelukkig tegen de hand van een IJsselmuider verdediger. Scheidsrechter O’Neill twijfelt geen moment en legt de bal op de stip. Van der Vegte voltrekt zelf het vonnis: 2-0, WVF heeft wat het wil, een ruime voorsprong. Dit is ook de ruststand.

In de rust worden bij IJVV twee spelers geslachtofferd, waardoor direct duidelijk wordt wat de intentie is; er dient gescoord te worden. Na twee minuten in de tweede helft krijgt IJVV wat het wil, de aansluitingstreffer. Een heel licht duwtje in de rug van een IJsselmuidenaar wordt door de scheidsrechter bestraft met een strafschop. Aanvoerder Morren faalt niet en de wedstrijd is weer spannend. Er ontstaat een spannende tweede helft waarin IJVV drukt en de ballen naar voren op hun fysiek sterke spits speelt. Hans Kamping speelt samen met zijn kompaan centraal achterin, Dion Reijnen een dijk van een wedstrijd waardoor IJVV lange tijd niet echt gevaarlijk wordt. En wordt het toch gevaarlijk staat daar nog Mike te Wiele om reddend op te treden. WVF probeert ondertussen op de counter het verschil weer op twee te brengen. Een aantal kleine kansjes worden gecreëerd, met name als Hessel Berends in mag vallen en met zijn snelheid en vaardige acties voor gevaar zorgt, eerst vanaf rechts en vervolgens vanaf zijn vertrouwde linkerflank. Aan de andere kant krijgt te Wiele meer te doen. Eerst ranselt hij een vrije trap uit zijn goal, waarna ook de rebound voor de ervaren sluitpost is. Als er nog een aantal corners volgen wordt zelfd Mike een keer geklopt, maar dan staat de jonge Nick Donker nog als reddende engel op de lijn. Na de nodige blessuretijd overheerst de opluchting omdat de eerste finale winnend is afgesloten. Aanvoerder Reijnen omschrijft het zo: "de eerste finale is binnen, maar we hebben nog niets. Ook Be Quick’28 en OZC hebben gewonnen, waardoor we nog twee finales te spelen hebben. We leven van week naar week en van wedstrijd naar wedstrijd. Maar met deze ploeg, met deze instelling liggen er ook de komende weken weer volop kansen". Te beginnen volgende week op bezoek bij kampioen DZC’68. Over twee weken komt dan op de laatste speeldag Sparta Enschede op bezoek. WVF weet wat het te doen staat: vier ploegen onder zich houden.

Karakteristieken:
WVF – IJVV 2-1 (2-0)

23. Kristian Bril 1-0; 33. Marc van de Vegte (pen.) 2-0; 48. Sander Morren (pen.) 2-1

Opstellingen:
WVF: Te Wiele; Bril, Kamping, Reijnen, Donker; Mulder (86. P. Koning), Bezembinder, Bouwmeester; Mellema (68. Berends), van de Vegte en Bel (75. Yükselen)

IJVV: Fix; D. van den Berg, van Putten, G. van den Berg, van Dieren; Morren, Visscher (46. Ruiter), Roeland; Wellenberg (80. IJzerman), de Velde en R. van den Berg (46. Buikema)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)