WVF wint overtuigend bij IJVV

Foto van auteur

In een eenzijdige wedstrijd op sportpark Den Uithoek wist WVF op eenvoudige wijze 3 punten binnen te halen. Gesteund door de snelle openingstreffer in de 3e minuut van Ard Slot dicteerde WVF vanmiddag het spel. IJVV wist hier maar weinig tegenover te stellen.

Via doelpunten in de 44e minuut door een afstandschot van Richard Bouwmeester en een bekeken schuiver van Berry Mulder in de 53e minuut werd de eindstand bereikt. Enige blaam op deze goede wedstrijd was het feit dat de score niet verder werd opgevoerd uit de talrijke mogelijkheden.

Onder een prettig herfstzonnetje bleek al snel dat WVF vanmiddag een tegenstander trof die speelde zonder overtuiging. Al in de 3e minuut pegelde Ard Slot de bal in de linker kruising van het doel. Een beauty en een gewenst begin van deze wedstrijd.

IJVV kon hier maar weinig tegenover stellen. Slechts na matig ingrijpen van de WVF verdediging  kwam de enige kans voor de thuisploeg in de eerste helft. De voortreffelijk spelende Fokko Ebbens wist met zijn snelheid het gevaar te keren en corrigeerde beheerst.

Aanval na aanval rolde op het doel van IJVV af en diverse kansen kwamen hieruit voort. Vooralsnog bleken die niet aan WVF besteed mede door het goede keeperswerk van IJVV keeper Meuleman. De talrijke meegereisde WVF supporters keken vertwijfeld om zich heen dat er zoveel kansen gemist werden. Gelukkig wist Richard Bouwmeester kort voor rust de 2-0 op het bord te krijgen via een afstandschot waarbij de keeper er niet helemaal goed uitzag.

 

Na rust bleef WVF met overtuiging aanvallen. Al snel kwamen er weer goede kansen en wist Berry Mulder met een bekeken schuiver de 3-0 te produceren.

De supporters gingen er weer goed voor zitten of nee, eigenlijk staan. Zat er nog meer in het vat? De aanvalsdrift duurde tot ruim een half uur na rust toen de wedstrijd wat vervlakte en IJVV trachtte de bakens te verzetten. De thuisclub wist echter niet meer te produceren dan een goed schot in de 79e minuut dat naast ging. Kort daarvoor had John Beijen een dubbele wissel toegepast: Berry Mulder en Arjan Horst eruit voor Piet de Jong en Bart Maarsse. Vooral Piet de Jong manifesteerde zich nog even en bood Richard Bouwmeester een goede kans maar de laatste gleed half weg. Fokko Ebbens schoof ook regelmatig door en produceerde nog een mooie “vuurpijl”. Timon Beimers, die vanmiddag goed speelde maar weinig geluk kende, werd nog gewisseld voor Berry van Leijen. Het slot bracht geen wijziging meer in de stand. Scheidsrechter Meens hoefde slechts 1 keer geel te geven in deze sportieve wedstrijd.

 

Danny Reinders, die een prima wedstrijd speelde, gaf na de wedstrijd aan dat hij blij was met het vertoonde spel maar dat er vanmiddag een uitgelezen kans was gemist om een grote uitslag neer te zetten.

We blijven in de race en kijken volgende week thuis tegen Dos’37 (Vriezenveen) of de goede lijn kan worden voortgezet.

 

Bert Kamerman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)