Minister Kamp debatteert over veiligheid in Zwolle

Foto van auteur

Op zaterdag 18 november 2006 zal VVD Minister Kamp in Zwolle in debat gaan over onorthodoxe methodes om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in steden te verbeteren. Tijdens dit debat presenteren initiatiefnemers van het Zwolse VOS project de werkwijze aan Henk Kamp. Tegelijkertijd zullen ze vragen naar de mogelijkheden om nieuwe onorthodoxe methoden toe te passen om de veiligheid en het veiligheidsgevoel te vergroten.

Het debat zal plaats vinden in Café Binnen om 16.00 uur. Iedereen is welkom om mee te praten over de manieren van het verbeteren van het veiligheidsbeleid. Enkele onderwerpen die aan de orde zullen komen tijdens het debat zijn het VOS-project (Veiligheid op Straat) wat door zijn werkwijze opvalt en is voorgedragen voor een Europese prijs. Daarnaast staan cameratoezicht en preventieve fouillering op de agenda.

Bovendien komt het idee van een monteringsysteem tegen horecaveelplegers aan de orde. Met dit systeem kunnen alle Zwolse horecaondernemers kijken welke personen gearresteerd zijn voor het plegen van geweld en overlast in Zwolse cafés. Op basis van deze informatie kunnen de horecaondernemers deze personen aan de deur weigeren. De gemeente zou daarnaast moeten onderzoeken of het mogelijk is om horeca veelplegers een totaal verbod op verblijf in het uitgaansgebied te geven.

Sprekers zijn onder andere Harry van Werven (Politie IJsselland, verantwoordelijk voor het VOS Team) en Mark Corporaal (Eén van de horeca-initiatiefnemer van het VOS-project) Naast het presenteren van de ervaringen en ideeën met Minister Kamp debatteren zij mee met de andere aanwezigen.

Datum: zaterdag 18 november 2006

Inloop: 15.30 uur, om 16.00 uur begint het debat

Locatie: Café Binnen, Kamperstraat 31, Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)