Top Americana van Cracker

Foto van auteur

De Amerikaanse band Cracker is in het land en doet gelukkig ook Zwolle aan! Aanstaande woensdag zal deze Americana formatie het podium van poptempel Hedon betreden. Liefhebbers van Ryan Adams en Counting Crows kunnen hun hart ophalen.

Cracker kan bijna omschreven worden als een traditionele Roots Rock band, maar ja, dan doe je ze eigenlijk te kort. Zanger/gitarist David Lowery vatte het zelf mooi samen: “Pareltjes, dat is waar wij in handelen. Muzikale pareltjes dan wel.” Cracker werd opgericht door David Lowery, die in de jaren 80 toch vooral bekend werd door zijn alternative rockband Camper van Beethoven. Begin jaren negentig stopte Lowery met deze band en begon demos op te nemen met gitarist Johnny Hickman en bassist Davey Faragher. Onmiddelijk hadden ze een platencontract met Virgin op zak om in 1992 hun zelfgenaamde debuut album uit te brengen.

 

Alternatieve hits als ‘I Hate My Generation’ en vooral de klassieker ‘Low’ scoorden zij halverwege de jaren negentig.

Er volgende een aantal bandwisselingen en een aantal albums, maar tegen het einde van de jaren negentig had Lowery zijn band stabiel en bracht hij prachtige albums uit.

Ondertussen spendeerde hij zijn met het produceren van albums, zoals onder andere albums van Sparklehorse & Counting Crows!

Gelukkig kwam er dit jaar weer een dijk van een album uit. Weliswaar genegeerd door de massa, maar eigenlijk geheel onterecht, want veel liefhebbers van de alt. americana en bluesrock zullen Cracker erg kunnen waarderen (ligt ergens tussen Ryan Adams, Green on Red en Neil Young).

Greenlands is een dijk van een plaat en we zijn dan ook erg blij dat we deze zeer goede muzikanten met pareltjes van liedjes in onze zaal krijgen.

 

Support: SWELTER

Swelter maakt kleine liedjes met een groot gebaar. In de nazomer van 2005 neemt Swelter haar eerste e.p. op, waarna de band in een stroomversnelling raakt.

 

De afgelopen periode speelt/speelde Swelter al als support act voor topbands als  The Veils, The Frames, Johan, Solo, Bettie Serveert en A Balladeer. De zeer positieve recensies leiden tot de nodige airplay en interviews op 3fm, waar Dolf Jansen de band tot de hit- tip voor 2006 bombardeert.

 

Naast Kink Fm en diverse regionale zenders draait ook NOS Studio Sport de gitaarpop onder een voetbalcompilatie. Met een indrukwekkend aantal optredens wordt er bevlogen aan de weg getimmerd, op zoek naar zielsverwanten.

 

 

De zaal gaat woensdag 15 november open om 20:00u en rond 20:30 zal Swelter aftrappen. Kaarten kosten € 11,00 en zijn verkrijgbaar bij VVV en Plato te Zwolle en via www.hedon-zwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)