Ronald McDonald Business Breakfastclub brengt recordbedrag bijeen voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Foto van auteur

Foto: Henrike van Assen

Zwolle – Een recordbedrag van maar liefst 57.500,- euro stond vermeld op de cheque die de stuurgroep van de Ronald McDonald Business Breakfastclub tijdens het 78e ontbijt overhandigde aan Lianne Booijink en Petra van der Veer, managers van het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Dit eindejaarontbijt vond plaats in de prachtige ambiance van de bioscoop van Pathé Zwolle. Manager Lianne Booijink was blij verrast met dit enorme bedrag dat bij elkaar is gebracht door de 210 leden: “Het Huis is volledig afhankelijk van giften, dus deze bijdrage helpt ons om ook het komende jaar weer net iets extra’s te kunnen doen. Het afgelopen jaar hebben we de machines van de wasserette kunnen vervangen en de woonkeuken vernieuwd, maar ook het komende jaar zullen we voor dit fantastische bedrag weer een goede invulling weten te vinden”, aldus Lianne.

Tegen betaling van een bijdrage van 275 euro –een bedrag dat geheel ten goede komt van Ronald McDonald Huis Zwolle- komen de leden elke derde dinsdag van de maand bij elkaar voor een ontbijt op wisselende locaties bij een van de leden van de club. Op die manier steunen de leden niet alleen het Ronald McDonald Huis, maar kunnen zij ook een kijkje achter de schermen nemen bij het organiserende bedrijf én op een rustig tijdstip van de dag netwerken met ondernemers uit Zwolle en omgeving.

De stuurgroep van de Ronald McDonald Business Breakfastclub zal ook het komende jaar streven naar een nieuw record. Daarnaast gaat de stuurgroep de uitdaging aan om in juni alle betrokkenen van het Huis aan de “ontbijttafel” te krijgen en 15 jaar Ronald McDonald Huis Zwolle en 5 jaar Ronald McDonald Huiskamer te vieren met een symbolisch ontbijt, misschien wel het grootste van Oost-Nederland.

Het Ronald McDonald Huis is een initiatief waar ouders, broertjes en zusjes van kinderen die in het Isala ziekenhuis zijn opgenomen kunnen logeren. Het Huis is veel meer dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar ook, bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere situatie bevinden. Geld is en blijft nodig voor de continuïteit van het Huis. Net als een normaal huishouden heeft ook het Ronald McDonald Huis vaste lasten zoals stroom en water, onderhoud, beheer en verzekeringen. Het Ronald McDonald Huis krijgt geen subsidie. Om een gastvrij thuis te kunnen blijven bieden aan ouders met een ziek kind zijn bijdragen als van de Ronald McDonald Business Breakfastclub dan ook onontbeerlijk.