Praktijkhal Van Buuren en Landstede geeft nieuwe impuls aan Transport & Logistiek

Foto van auteur

Zwolle – Het is wel een verschil: je vak leren uit een boek, of op een locatie waar je met alle materiaal kunt oefenen. De samenwerking tussen Van Buuren Opleidingen en Landstede heeft geresulteerd in een prachtige praktijkhal bij Van Buuren aan de Marsweg. Landstedestudenten Transport & Logistiek kunnen er hun hart ophalen en worden er optimaal opgeleid voor de sector. Donderdag 1 februari opent de sterkste man van Nederland Jarno Hams de praktijkhal op ludieke wijze.

De transport- en logistieksector zit te springen om vakbekwame medewerkers, enerzijds door de vergrijzing, anderzijds door de groei van het goederenvervoer en ook het personenvervoer. Sinds 2012 springen Van Buuren en Landstede daar met hun innovatieve en constructieve samenwerking op in. Het begon met het aanbod van specifieke rijlessen voor studenten. Inmiddels hebben de samenwerkingspartners in de regio Harderwijk het CTL, Centrum voor Transport en Logistiek opgericht, waarin onderwijs, bedrijfsleven en opleider elkaar vinden. In Zwolle heeft men hard gewerkt aan het realiseren van de gezamenlijke praktijkhal, die donderdag geopend wordt.

‘Een praktijklocatie is heel belangrijk voor de doelgroep’, zegt directeur Kris Wijnen van Van Buuren Opleidingen. ‘In de nieuwe hal is alle materiaal voorhanden die je nodig hebt om het vak in de praktijk te leren. De hal voldoet aan de maatstaven voor de officiële examens, alle certificaten die je nodig hebt om iets te verplaatsen, kun je hier halen. Bovendien biedt de hal volop stof en mogelijkheden tot nadenken over logistieke processen, specifieke goederenstromen en bijvoorbeeld het inrichten van een warehouse. De studenten vinden het geweldig, maar ook het bedrijfsleven is er bij gebaat, want de toekomstige medewerkers beschikken al over de benodigde vaardigheden om volwaardig hun vak te kunnen uitoefenen. Samen met Landstede willen we iets toevoegen in onze sector. Deze praktijkhal is uniek voor de regio.’

Ook docent Walter Rijnbout is enthousiast over de hal. Hij is echt een docent van de praktijk, want hij was tot voor kort werkzaam bij Van Buuren. ‘Studenten kunnen vanaf het begin van hun opleiding ervaring opdoen. De logistiek medewerkers, de teamleiders, de supervisors, iedereen kan op z’n eigen toekomstig vakgebied aan het werk. Ze kunnen oefenen met heftruck en handpalletwagen, ze kunnen parcoursen uitzetten, labelen, sealen, ladingen zekeren, ze kunnen hun VCA- en heftruckcertificaat halen; alles wat met hun vak te maken heeft. Landstede verzorgt de opleidingen, Van Buuren faciliteert.’

De opening van de nieuwe praktijkhal vindt donderdag 1 februari op feestelijke wijze plaats. Voorzitter van het College van Bestuur van Landstede Theo Rietkerk leidt het gebeuren in. De Fountainheads treden op als gastsprekers, en zevenvoudig kampioen Jarno Hams, sterkste man van Nederland verricht op originele wijze de openingshandeling. Foodtrucks voorzien de gasten van hapjes en drankjes. De opening vindt plaats van 16.00 tot circa 18.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)