Studenten Roeivereniging genomineerd voor KNRB-beker

Foto van auteur

De Zwolse Studenten Roeivereniging BOREAS is door de Koninklijke Nederlandsche Roeibond genomineerd voor de KNRB-beker. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon, een groep personen, een instelling of organisatie die op bijzondere wijze heeft bijgedragen aan (de promotie van) de Nederlandse roeisport of een prestatie heeft geleverd die een bijzondere waardering of aanmoediging verdient.

De ZSR BOREAS is genomineerd vanwege de profileren van de roeisport in Zwolle en de constructieve manier waarop deze vereniging tot stand is gekomen. De Z.S.R. BOREAS is sinds de oprichting in 2004 uitgegroeid tot een van de meest complete studentensportverenigingen in Zwolle waarbij het roeien centraal staat, en is een van de weinige studentenverenigingen in Zwolle die een groei doormaken. Daarmee heeft BOREAS heeft zich in korte tijd (nog geen 3 jaar) een plaats weten te meten tussen de gevestigde studentenverenigingen in Zwolle en telt als volwaardige studentenvereniging mee.

Dit jaar staat voor BOREAS in het teken van verdere groei, op sportief gebied zal BOREAS in de landelijke roeitop gaan uitkomen en is eigen huisvesting aan de rand van het Zwolse centrum een speerpunt. Deze ambitie loopt gelijk op met het aantal studenten dat roeisport bedrijft bij BOREAS.

Aanstaande zaterdag 7 oktober zal tijdens de Nationale Roeidag in Amsterdam bekend gemaakt worden wie de beker gewonnen heeft.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)