Thorbecke Scholengemeenschap organiseert LAN-party voor leerlingen

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op 4, 5 en 6 juli 2018 vindt de LAN-party op Thorbecke Scholengemeenschap (onderdeel van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle) plaats aan de Russenweg 3.

Als partner van OOZ levert Switch IT Solutions haar bijdrage aan dit evenement. Elk jaar organiseert Thorbecke Scholengemeenschap verschillende kampen en activiteiten voor alle derdeklassers. Er is keuze uit maar liefst negen kampen en activiteiten, waaronder survival, vissen, voetballen en een LAN-party op school.

Een LAN-party is een bijeenkomst (of wedstrijd) waar gamers samenkomen om tegen of met elkaar te gamen. Hiervoor is een LAN-verbinding (Local Area Network) nodig, zodat de gamers op hetzelfde netwerk met elkaar kunnen gamen. Switch levert en implementeert hiervoor de netwerkswitches. Hierdoor is het mogelijk om de 50 deelnemende leerlingen aan te sluiten op het LAN-netwerk van Thorbecke Scholengemeenschap. Dit allemaal met behoud van de snelle verbinding, waardoor de leerlingen ongestoord kunnen gamen. Er wordt zowel gespeeld op computers als op consoles die samen in het netwerk verbonden zijn.

De wereld van gamen wordt steeds groter en toegankelijker. Tijdens de LAN-party wordt daarom door de school aandacht besteed aan verantwoord omgaan met gamen en zijn er “offline” activiteiten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)