ZAC zoekt oud-leden voor Jubileum Reünie

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Op 1 oktober 2018 bestaat de Zwolse voetbalvereniging ZAC (Zwolsche Athletische Club) precies 125 jaar. Daarmee is de in 1983 opgerichte club een van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. Bent u als lid, sponsor, bestuurder, vrijwilliger of op een andere manier betrokken (geweest) bij ZAC? Dan nodigt ZAC u van harte uit voor de jubileum reünie op vrijdag 5 oktober 2018. Of voor een van de andere activiteiten in het jubileumjaar.

Voor wie de Zwolse sporthistorie een beetje kent, zijn namen van ZAC-coryfeeën als Bep Bakhuys en Jo van Marle vast bekend. Maar wist u dat ZAC ook op het hoogste niveau tegen onder meer Ajax en Feyenoord gespeeld heeft, gastheer is geweest van twee interlands en ook een andere sporten als handbal, basketbal, rugby en atletiek heeft gekend?
“Onze club staat bol van de herinneringen”, bevestigt huidig ZAC-voorzitter Jan Dobben. “Daar gaan we volop de ruimte voor geven in het jubileumjaar. Want een gezamenlijke historie legt ook een goede basis voor een gezonde toekomst van de club. Waarbij we er naar streven om alle geledingen van de club aan bod te laten komen. ZAC zijn we immers samen.”

Het jubileumjaar wordt afgetrapt op 1 oktober aanstaande met een kranslegging bij het graf van Jasper Warner, de grondlegger en eerste (en ere-) voorzitter van de vereniging en de KNVB. Verder verschijnen er twee Jubileum Magazines waarin verleden, heden en toekomst van ZAC worden belicht en staan door het jaar heen tal van andere activiteiten op stapel. Op de website van de club (www.zac.nl) vindt u altijd de actuele informatie.

Op zaterdag 6 oktober staat de Musivue gepland. “Een traditie om in ere te houden”, aldus Henk Twerda, één van de motoren achter de Musivue. “Al 125 jaar lang laat de ZAC Revue om de 5 jaar Zwolle op zijn grondvesten schudden. In de hoogtijdagen van de revues had elke zichzelf respecterende vereniging een eigen jubileumshow. De revue van voetbalclub ZAC is de enige die overgebleven is in Zwolle en waarschijnlijk ver daarbuiten. Tijdens de hoogtijdagen, halverwege de vorige eeuw, daverden de fameuze shows avond aan avond over het podium van de Buitensociëteit en Odeon. Beroemde revues als Spijkers met Koppen, Hier moet je wezen en ZAC Diamant staan in het geheugen gegrift. De Musivue bestaat uit sketches over voetbal, dialect, met verrassende wendingen. En wat speciaal is, allemaal met mensen vanuit de boezem van de vereniging.”
De komende Musivue De Stemming! wordt opgevoerd op 6 oktober 2018 vanaf 20:30 uur in Regardz de Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle met een spetterende After Party tot 02:00 uur. Ook deze editie is geschreven door John Kuyer en Henk Twerda. Jan Pieter Boudens verzorgt de regie. En de muziek is in goede handen van Menno Beijer. Voor informatie en kaarten kunt u contact opnemen met John Kuyer (johnkuyer@gmail.com).
Een vereniging die 125 jaar bestaat, staat bol van de mooie herinneringen. Hoogte- en dieptepunten voor de club en de duizenden leden die in al die jaren voor de club hebben gespeeld. Om samen met zo veel mogelijk clubgenoten van toen en nu herinneringen op te halen, vindt op vrijdag 5 oktober de Jubileum Reünie plaats. “Een unieke avond voor oud-leden van ZAC en mensen die op een andere manier verbonden zijn of waren aan ZAC om bekenden van toen en nu te ontmoeten en bij te praten onder het genot van een hapje, drankje en muziek”, aldus Marcel Dinkelberg die als bestuurslid van de Club van 100 van ZAC deze reünie mede organiseert. Meer over de reünie én aanmeldmogelijkheden vindt u op www.clubvan100zac.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)