Festival ‘Slim oud’ met Henk & Mick

Foto van auteur

Zwolle – In het kader van Nationale Ouderendag organiseren de Seniorenraad Zwolle en WijZ op 6 oktober 2018 gezamenlijk het festival ‘Slim Oud’. Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle. De intentie van het festival is tweeledig: de organisatoren willen ouderen in Zwolle een mooi evenement aanbieden met een veelzijdig programma. Daarnaast wordt er een infobeurs georganiseerd met slimme tips over hoe je zo lang mogelijk vitaal thuis kunt blijven wonen, óók als je een smalle beurs hebt. Dit is belangrijk tegen de achtergrond van het overheidsbeleid dat gericht is op zelfredzaamheid en participatie. De organisatoren vinden het belangrijk om ouderen bewust te maken van wat er allemaal mogelijk is in Zwolle, óók als je niet veel te besteden hebt of meer kwetsbaar bent geworden ten gevolge van een major live event of fysieke beperkingen.

Er zijn optredens van ‘Lizette van Kuik’, ‘De Powergirls’ en ‘Henk en Mick’, de finalisten van de Voice Senior. De optredens worden op ludieke wijze aangekondigd door Wichert aan ’t Rot.

Het festival vindt plaats op 6 oktober in Wijkcentrum de Bolder, Aalanden in Zwolle, van 13.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis.