Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – PEC Zwolle hervat aanstaande zondag om 14.30 uur de Eredivisie met een pittige uitwedstrijd. De Blauwvingers gaan dan op bezoek bij Feyenoord, de nummer drie van de ranglijst. De weken voor de interlandperiode deed PEC Zwolle goede zaken, waardoor het met een positief gevoel kan afreizen naar de Maasstad.

Na een moeizame start van het seizoen begint PEC Zwolle steeds beter te draaien. In de laatste wedstrijd voor de interlandperiode won de ploeg voor het eerst in eigen huis. Dankzij doelpunten van Mike van Duinen en Thomas Lam werd Excelsior met 2-0 verslagen. In de twee voorgaande competitiewedstrijden, uit bij AZ en FC Emmen, werden vier punten verzameld. Tussendoor plaatste het elftal zich voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker, door Staphorst te verslaan.

Tegenstander Feyenoord ging met een minder goed gevoel de interlandbreak in. Op bezoek in Tilburg moest het bij Willem II een late gelijkmaker incasseren. Ook aan het begin van het seizoen ging het mis, toen uit bij promovendus De Graafschap met 2-0 werd verloren. Halverwege oktober vindt Feyenoord zich terug op een derde plaats, zeven punten achter koploper PSV, de ploeg waarvan het aan het begin seizoen nog de Johan Cruijff Schaal won en twee punten achter Ajax, waar Feyenoord volgende week op bezoek gaat.

In eigen huis is Feyenoord tot op heden onverslaanbaar dit seizoen. Excelsior, NAC Breda, FC Utrecht en Vitesse bogen allen het hoofd voor de ploeg van trainer/coach Giovanni van Bronckhorst. Een opsteker voor de thuisploeg zondag, is de aanwezigheid van Robin van Persie, die in het laatste thuisduel met Vitesse de rode kaart kreeg voorgehouden. Een succesvol beroep in Zeist, waarbij de arbitragecommissie de opgelegde straf van de tuchtcommissie van tafel veegde, zorgde ervoor dat de aanvoerder tegen Willem II kon spelen en ook tegen PEC Zwolle opgesteld kan worden.

Van Bronckhorst kon de afgelopen twee weken met een vrijwel complete groep toewerken naar het duel met de mannen van trainer/coach John van ’t Schip, daar er weinig spelers uitvlogen voor interlands met het vaderland. Bij de Zwollenaren ontbraken Thomas Lam, Denis Genreau, Darryl Lachman, Alessandro Tripaldelli en Gianluca Scamacca. Alleen de laatste drie spelers kwamen ook daadwerkelijk in actie. Sepp van den Berg kon vanwege een blessure niet met Oranje O19 op pad en bleef achter in Zwolle.

Traditioneel gezien is De Kuip voor PEC Zwolle een lastige horde om te nemen. Slechts bij een van de 18 ontmoetingen in de Eredivisie gingen de drie punten mee naar Overijssel; in 1987 0-1. De Rotterdammers wonnen dertien keer en vier keer eindigde het duel onbeslist. Zo ook vorig seizoen, toen de Zwollenaren met de brilstand huiswaarts keerden.

De scheidsrechter van dienst is Siemen Mulder, die de geblesseerde Dennis Higler vervangt. Hij wordt geassisteerd door Rens Bluemink en Terry Hoekstra. Official is Joey Kooij. Björn Kuipers zal de rol van VAR op zich nemen. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)