Veilig wonen? Rode Kruis Zwolle komt bij u thuis

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – U wilt graag veilig wonen. Daarom komt Het Rode Kruis bij u thuis om voorlichting te geven over het voorkomen van vallen, brand en inbraak. Woont u in Zwolle en wilt u ook een gratis veiligheidscheck?

Wist u dat er jaarlijks meer slachtoffers vallen door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer? Daarom geven Rode Kruis-vrijwilligers graag voorlichting over veiligheid in en om het huis. Dat doen zij met een gratis veiligheidscheck bij u thuis. Het gaat dan vooral over het voorkomen van vallen, brand en inbraak.

Risico’s

Heel gewone dingen in huis kunnen voor onherstelbare schade zorgen.
Wat dacht u van:

· Losliggende vloerkleden of kabels
· Het ontbreken van extra steunen in badkamer/toilet of bij de trap
· Het ontbreken van rookmelders en/of goedgekeurde deursloten
· Babbeltrucs aan de deur en/of internetmisbruik
· Uw bereikbaarheid bij noodsituaties

Vaak gaat het over simpele tips rond risico’s waarvan u zich misschien niet bewust bent.

Hoe gaat Rode Kruis aan Huis te werk?

Tijdens een huisbezoek neemt een speciaal hiervoor opgeleide vrijwilliger met u een vragenlijst door. Vervolgens maakt u samen met de vrijwilliger een rondgang door uw huis. Op basis hiervan krijgt u een (vrijblijvend) advies om veilig te kunnen wonen. De vrijwilliger van Rode Kruis bespreekt daarna hoe u de aandachtspunten uit het advies kunt oppakken. Dat kan met bekenden, vrienden/familie of met vrijwilligers van het klusteam.
Na ongeveer 2 weken neemt dezelfde vrijwilliger van Rode Kruis weer contact met u op om samen te bekijken of alle aandachtspunten tot tevredenheid zijn opgelost.

Hoe meldt u zich aan?

U kunt zich telefonisch of per e-mail aanmelden via onderstaande contactgegevens. Wij bekijken dan de mogelijkheden voor een (gratis) bezoek bij u thuis.

E-mail: rkah@rodekruis-zwolle.nl
Telefoon: 038-4525862