Provinciaal Jeugddebat Overijssel in gemeentehuis Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Op vrijdag 2 november zetten 38 Overijsselse jongeren ‘hun’ politici weer op scherp tijdens het Provinciaal Jeugddebat Overijssel.

In het gemeentehuis te Zwolle gaan de jongeren in debat met verschillende Statenleden. Van de deelnemende jongeren worden er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 24e Nationaal Jeugddebat in april 2019 in de Tweede Kamer. Het Provinciaal Jeugddebat Overijssel wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met provincie Overijssel.

De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen. De jonge debaters confronteren tijdens het Jeugddebat verschillende Statenleden.

De debatterende Statenleden:Jan Westert (CU), Marco v.d. Vegte (CDA) en Fred Kerkhof (50+)

De onderwerpen waar zij over in debat gaan zijn:

 •   Het beschermen van bijzondere plant- en diersoorten
  
 •   Lelystad Airport
  
 •   Schone Energie
  
 •   Tekorten binnen de techniek
  

Het openingswoord wordt gedaan door Fred Kerkhof (50+) en Gerda ter Denge (CDA) zal het debat voorzitten.
Jongeren uit de volgende dorpen/steden doen mee aan het Nationaal Jeugddebat Overijssel:

Steden:

Oldenzaal
Enschede
Zwolle
Hengelo

Niet alleen de jongeren uit Overijssel laten hun stem horen. NJR organiseert ook in alle andere provincies debatten. Door mee te doen aan het Jeugddebat in de provincie maken jongeren kans op deelname aan het 24e Nationaal Jeugddebat in Den Haag, dat in april 2019 plaatsvindt in de Tweede Kamer. Tijdens dit debat zullen de geselecteerde jongeren uit iedere provincie, in totaal zo’n 150 jongeren, in debat gaan met Kamerleden, staatssecretarissen en ministers. De publieke tribune is open vanaf 13.00.

NJR is de springplank van de nieuwe generatie. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld.

Kijk voor meer informatie op www.njr.nl en www.jeugddebat.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)