Landschapsboost op zonnige Natuurwerkdag

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op zaterdag 3 november vond voor de 18e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Op 54 locaties in Overijssel werd in het heerlijke najaarszonnetje gesnoeid, geknot, gezaagd en zwerfvuil geruimd. In totaal waren in Overijssel 1600 vrijwilligers actief; een prachtig aantal! De diversiteit in deelnemers was groot; van kinderen tot ouderen en van politici tot scoutinggroepen. Samen gingen ze aan de slag om hun eigen leefomgeving te verbeteren.

Bijzondere aandacht was er dit jaar voor Natuurwerkgroep EnHoe, die zich jaarlijks meer dan zestig ochtenden vrijwillig inzet voor het landschap rondom Hengelo, Enschede en Oldenzaal.

Start 18e Natuurwerkdag
Gedeputeerde Hester Maij gaf samen met Jacob van Olst, directeur van Landschap Overijssel, het officiële startsein van deze Natuurwerkdag. Samen begonnen ze de dag bij de Zuid Eschmarke in Enschede waar ze met vele vrijwilligers werkten aan het verbeteren van de leefomgeving van de boomkikker. Ook wethouder Jurgen van Houdt, van onderhoud leefomgeving Enschede, was aanwezig en trakteerde de deelnemers op een heerlijke versnapering.

Groen, gezond en samen!
De 1600 vrijwilligers hebben veel werk verzet in Overijssel, een boost voor het landschap, maar ook voor de deelnemers zelf. Onderzoeken wijzen uit dat groen in combinatie met beweging gezond is. Landschap Overijssel faciliteert daarom in samenwerking met IVN, KNNV, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en vele andere groene (vrijwilligers) organisaties in Overijssel, zoveel mogelijk mensen om buiten aan de slag te gaan. Aan het eind van de ochtend sloten alle locaties hun werkdag af met een lekkere kop soep. Op www.natuurwerkdag.nl is meer informatie te vinden over deze gezamenlijke actiedag in het groen.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)