SWZ overhandigt sleutels aan nieuwe bewoners duurzame Terpwoningen

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Maandag heeft Woningstichting SWZ de eerste sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners van de Terpwoningen aan de Wenckebachweg in Breecamp. In opdracht van SWZ heeft aannemer Plegt-Vos hier 22 duurzame en gasloze nieuwbouwwoningen in 2 bouwlagen gerealiseerd. Daarnaast werd er ook een parkeervoorziening op het binnenterrein aangelegd.

Alle woningen zijn inmiddels verhuurd en worden de komende twee weken opgeleverd. Iedere woning beschikt over 24 zonnepanelen, een elektrischeboiler voor het opwekken van warmtapwater en worden verwarmd middels lucht. De woningen zijn extra goed geïsoleerd en hebben kunststofkozijnen met driedubbele beglazing en daarom zijn ze vrijwel energieneutraal. 18 woningen hebben een huurprijs van €597, de overige 4 een huurprijs van €640.

Aan de noordrand van Stadshagen ontwikkelt zich Breecamp, de jongste buurt van Stadshagen. Er worden in Breecamp geen gasleidingen aangelegd. Veel van de woningen worden voorzien van warmte door een eigen biomassacentrale in de buurt, door individuele lucht- of bodem warmtepompen of door luchtverwarming. Dit laatste is bij deze 22 woningen toegepast. Kostenbesparend, onafhankelijk en duurzaam.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)