Prinsenbal 2006

Foto van auteur

In een goed gevulde ‘De Vrolijkheid’, hielden de Oelewappers hun Prinsenbal, met allereerst het installeren van drie nieuwe leden in de jeugdgroep Bubo Bobo’s (Latijn voor Oehoe). Wie de jeugd heeft heeft de toekomst! Aansluitend de installatie van een nieuw lid van de Raad In een goed gevulde ‘De Vrolijkheid’, hielden de Oelewappers hun Prinsenbal, met allereerst het van 11. Daarna volgde een spetterend optreden van de Mini dansgarde, zodat de stemming er al meteen goed in zat.

En om precies 23:11 uur, daar was hij dan , Prins Christiaan de eerste, hoogheid der Oelewappers voor het seizoen 2006 – 2007!!! Na de installatie volgde kennismaking met de president van de Raad van Elf, het declameren van de proclamatie en het spelen van “De Swollenaer”.

Prins Christiaan I heet in het dagelijks leven Chris Beijer. Adjudanten zijn Michel Spijjkerman en Gert Roos. (Gert kon vanwege ziekte helaas niet bij de opkomst aanwezig zijn, maar hij zal dit gaandeweg het seizoen zeker goedmaken!) Wat d’Oelewappers betreft kan het carnavalsseizoen nu dan echt beginnen!

De laatste 4 foto’s komen van Sassendonk online. De meest actuele website van het carnaval uit Zwolle. www.sassendonk.nl

Even voorstelling… Prins der Oelewappers Christiaan I:
‘Hallo allemaal, mijn naam is Chris Beijer. Dit carnaval heet ik Prins Christiaan de eerste, vernoemd naar mijn geboortenaam Christiaan. Ik ben 46 jaar jong, vrijgezel, en heb een prettig gestoorde geest. Ik ben opgegroeid met de carnaval en als het omstreeks november is krijg ik alweer aardig de kriebels.

Ik woon al mijn hele leven in Zwolle en momenteel woon ik in de Jacob Gillestraat. Daar woon ik al ruim 44 jaar en ken ik dus aardig de buurt. Dieze-Oost dus.

Van beroep ben ik metaalbewerker in airco – luchtsystemen. Ik doe dit werk al 19 jaar met veel plezier bij de firma BergSchenHoek te Staphorst.

Naast het carnaval, dat een grote hobby van mij is, ben ik al ruim 35 jaar lid van scoutingvereniging Huysmangroep III te Zwolle. In mijn jonge jaren heb ik actief leiding gegeven aan de Welpjes als themafiguur Baloe de bruine beer, gebaseerd op het Jungle-Book verhaal van Walt Disney. Tegenwoordig ben ik meer op de achtergrond te vinden met het organiseren en uitvoeren van activiteiten.

Verder fiets ik graag en dan voornamelijk langs de mooie en oude gedeelten van onze stad Zwolle. Als laatste wil ik alle Sassendonksers een spetterend carnaval toe wensen. Alaaf!

Prins Christiaan I’ 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)