Berkum onmachtig tegen SDC Putten

Foto van auteur

Door Redactie

VV Berkum

Zwolle – Een zwak spelend Berkum is in eigen huis met 0-3 onderuit gegaan tegen SDC Putten, dat de thuisploeg in alle linies aftroefde. De Zwollenaren kregen geen grip op het compacte verdedigingsblok van de bezoekers, die bovendien met goed lopende combinaties akelig effectief waren in de omschakeling.

“Het was bij ons vér en vér beneden de ondergrens,” zag Berkum-trainer Raymond Schuurman. “We zijn, met het hele team, zeer ontevreden over wat we hebben gebracht.” Coach Michael van den Berg van SDC Putten was vanzelfsprekend heel wat contenter over zijn ploeg. “We stonden verdedigend goed en hebben weinig weggegeven. In de omschakeling zijn we altijd gevaarlijk en nu dus ook. Als we secuurder in de passing waren geweest hadden we er nog meer uit kunnen halen.”

Na een kwartiertje gaf SDC Putten direct zijn visitekaartje af toen de bal bij een snelle uitbraak goed werd doorgekopt op Jurian van den Brink. De af en toe ongrijpbare Puttense rechtsbuiten nam goed aan, rukte op en liet Berkum-keeper Dominic van Hoof kansloos door de bal in de hoek te tikken: 0-1. Direct daarna kreeg Berkum een kans om langszij te komen nadat Michel van Aggele prima voorzette op Chris van der Meulen. De Zwolse spits raakte de bal echter verkeerd en knalde hoog over. Berkum kwam er vóór rust aanvallend verder nauwelijks nog aan te pas en haalde opgelucht adem toen verdediger Rico Wolven in de 26e minuut een bal van de eigen doellijn haalde.
Na de hervatting was het spelbeeld niet veel anders dan in het eerste bedrijf. Berkum had wel balbezit maar haalde daar nauwelijks kansen uit, terwijl de Veluwenaren een lesje efficiënt aanvallen gaven. Dat leidde in de 52e minuut tot de 0-2 toen de watervlugge linksbuiten Wilbert Thomassen op de lat van het Berkum-doel vuurde en Jurian van den Brink op de goede plek zag staan om zijn tweede goal van de middag te maken.

Berkum trachtte vanzelfsprekend wat aan de achterstand te doen en leek daar een minuut of 10 voor het slot ook in te slagen, toen Marc van der Meulen vrij voor het Putten-doel opdook. De Berkum-captain nam echter niet lekker aan, waardoor zijn inzet kracht tekort kwam om SDCP-keeper Martin van Barneveld in problemen te brengen. Uit de direct daarop volgende tegenaanval deelden de Puttenaren de genadeklap uit. Invaller Jefta van den Broek knalde na de rappe uitbraak nog op de lat van het Berkum-doel, maar uit de rebound was de bal voor Kees Pluim die de 0-3 binnen legde.
Door deze verdiende nederlaag maakte Berkum een smak van vier posities op de ranglijst van de Hoofdklasse B, waar de Zwollenaren nu 12e staan. In de twee voor de winterstop resterende uitduels mag de ploeg van coach Raymond Schuurman zich niet opnieuw zó de kaas van het brood laten eten, want anders dreigen moeilijke tijden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)