Ongeregeldheden na voetbalwedstrijd

Foto van auteur

Vrijdagavond na afloop van de voetbalwedstrijd FC Zwolle – AGOVV deden zich op de Ceintuurbaan ongeregeldheden voor. Op een bepaald moment moesten de twee bussen die de bezoekers vervoerden stoppen omdat er een steen tegen een van de bussen was gegooid.

De achter de bussen rijdende personenauto’s moesten eveneens stoppen. De  inzittenden van een personenbusje stapten uit waarop een vechtpartij ontstond tussen Zwolle supporters en deze personen. Hierbij werd er vanuit het personenbusje gegooid met bierflesjes.

Lees verder…

Hierna reed het busje weg in de richting Rijksweg A28. Op de Rijksweg A50 werden de inzittenden aangehouden en overgebracht naar het bureau te Zwolle en voor nader onderzoek ingesloten. Er werden 8 personen aangehouden. Een van de verdachten liep tijdens de vechtpartij een gebroken neus op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. Uit onderzoek zaterdag bleek dat niet alle 8 personen waren betrokken bij de vechtpartij. Een 45-jarige Zwollenaar, een 26-jarige man uit Apeldoorn, een 27-jarige man uit Apeldoorn en een 22-jarige man uit Naarden bekenden te hebben geslagen. Het Openbaar Ministerie zal beslissen hoe de zaak tegen deze vier verder wordt opgepakt. Alle 8 de aangehouden personen zijn in de loop van zaterdag heengezonden.