Voorrondes bandwedstrijd: Zwolle Gaat Vreemd

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Christein van Hoffen

Zwolle – Op zaterdag 26 januari vinden de voorrondes van de uitdagende muzikale wedstrijd Zwolle Gaat Vreemd plaats. ZGV is een bandwedstrijd waarin muzikanten in een nieuwe gelegenheidsformatie covers ten gehore brengen.

De muzikant pleegt overspel op muzikaal gebied. De acht deelnemende bands doken de afgelopen twee maanden voor het eerst met elkaar de oefenruimtes in om de show van aanstaande zaterdag voor te bereiden. De voorrondes vinden plaats: in Café Koos, Jack’s Music Bar, Het Vliegende Paard en The Livingroom. Voor alle locaties is entree gratis toegankelijk.

De bands toveren de vreemdste Classics in een nieuw jasje. Zo marcheren De Cheaters schuiner dan de meeste schuin marcherende schuinsmarcheerder. Van Lady Marmelade tot Herman Brood, kaas voor elke dwaas! De Smoothy Criminals willen graag dat iedereen gezond het nieuwe jaar begint, daarom gebruiken ze muziek om gezond eten te promoten. Denk aan Peeranoid van Blackberry Sabbath, of Grape van Radiohead. De organisatie laat weten onder de indruk te zijn van de manier waarop de bands de afgelopen weken te werk gingen. ‘De meeste bands repeteren ruim een jaar met elkaar in de oefenruimte voordat ze überhaupt aan optreden denken. Deze bands hebben slechts 8 weken de tijd gehad om te oefenen en als band een originele show neer te zetten.’ Aldus Hedon programmeur Erik Delobel.

Zwolle Gaat Vreemd is al jaren een begrip bij muzikanten in Zwolle en omstreken. Na enkele jaren van afwezigheid blazen de HESZ en Hedon opnieuw leven in dit evenement. In totaal treden acht bands op in diverse kroegen door Zwolle. De bekendmaking voor de finale vindt plaats in The Livingroom en DJ MODUM sluit de avond af met hits van toen en nu.

—————————————————————————————————————
ZWOLLE GAAT (HEEL) VREEMD

Locatie : Café Koos, Jack’s Music Bar, Het Vliegende Paard, The Livingroom
Datum : Zaterdag 26 januari
Aanvang : 20.00u (Het Vliegende Paard)
Entree : Gratis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)