Voorbeschouwing Heracles Almelo – PEC Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – PEC Zwolle speelt zaterdagavond de eerste uitwedstrijd van 2019. De ploeg van trainer/coach Jaap Stam treft Heracles Almelo, de nummer acht van de Eredivisie. De Zwollenaren gaan op zoek naar de zesde competitiezege van dit seizoen.

PEC Zwolle begon vorige week uitstekend aan de tweede seizoenshelft. In de eerste wedstrijd onder trainer Stam werd Feyenoord met 3-1 aan de kant gezet. Wat vooral bleef hangen was de manier waarop de drie punten werden behaald. Met lef en bij vlagen goed voetbal werd de nummer drie van de Eredivisie op overtuigende wijze verslagen. De Blauwvingers konden de zege goed gebruiken na een matige eerste seizoenshelft, die werd afgesloten als nummer 15 van de ranglijst. Door de overwinning stegen de Zwollenaren een plekje.

Heracles Almelo, waarom voormalig Zwolle-spelers Bart van Hintum en Jesper Drost onder contract staan, kende een prima eerste seizoenshelft, maar begon niet goed aan het nieuwe jaar. In Groningen ging de formatie van de Duitse trainer Frank Wormuth met 3-0 onderuit. Toch kunnen de zwart-witten zaterdagavond met vertrouwen aan de aftrap verschijnen. De ploeg won dit seizoen zes van de acht gespeelde wedstrijden in het Polman stadion. Alleen van PSV en Feyenoord werd verloren.
PEC Zwolle speelde op zaterdag 27 oktober 2018 in het eigen MAC3PARK stadion tegen Heracles Almelo. Die avond werd het 1-1. Mike van Duinen scoorde een kwartier voor tijd de Zwolse gelijkmaker, nadat Adrián Dalmau de gasten in de eerste helft op voorsprong bracht.

Allard Lindhout is zaterdagavond (18.30 uur) de scheidsrechter van dienst. Hij wordt geassisteerd door Frank Jansen en Nicky Siebert. Official is Ingmar Oostrom. Serdar Gözübüyük is de VAR en Jan de Vries is zijn assistent. Bron: www.peczwolle.nl