Nieuwe voorzitter SOOZ

Foto van auteur

Xander Hartholt is maandagavond door de algemene ledenvergadering ingestemd als de nieuwe voorzitter van Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ). Hij is daarmee de opvolger van Jalmar Pfeifer, die na twee jaren SOOZ bestuur vertrekt.

Naast Pfeifer neemt ook secretaris Lianne Jutten afscheid van SOOZ. Zij wordt opgevolgd door Nicoline Dobbe. Hartholt (21) is tweedejaars student aan de lerarenopleiding economie. Hij is lid van studentenroeivereniging Boreas en heeft verschillende functies bekleed binnen de GRASweek. Ook is hij al een aantal maanden actief voor SOOZ. Nicoline Dobbe (20) is eerstejaarsstudent communicatie en heeft hiervoor ook al journalistiek gestudeerd. Ze is lid van studentenvereniging Oikos Nomos en is al langer actief betrokken bij de werkzaamheden van SOOZ.

Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) is de belangenbehartiger van de Zwolse studenten. Zij is officieel gesprekspartner van onder meer de gemeente Zwolle, de Zwolse hogescholen en de lokale woningcorporaties. Alle grote Zwolse studentenverenigingen, studentensportverenigingen en culturele studentenorganisaties zijn aangesloten bij SOOZ. Ook de studentgeledingen van de medezeggenschapsraden van Hogeschool Windesheim en de Katholieke Pabo zijn lid van SOOZ.

Afgelopen jaar trad SOOZ toe als lid van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Dit jaar viert SOOZ haar eerste lustrum onder het motto: ‘I love Zwolle, studentenstad’.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)