DeltaWonen koopt 4e toren Talentenplein Zwolle voor realisatie studentenwoningen

Foto van auteur

Zwolle –  Na de realisatie van de drie woontorens aan de Pannenkoekendijk/ Burg. Roelenweg in Zwolle, komt er nu een vierde toren. Op 31 januari tekenden de heer Van der Hulst (VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Noord-Oost B.V.) en de heer Leideman, (directeur-bestuurder deltaWonen) de turnkey-overeenkomst.

De ingang van de 4e toren komt aan de Burgemeester Roelenweg. DeltaWonen werkt samen met SSH om studentenhuisvesting in Zwolle op de kaart te zetten. SSH verhuurt de appartementen voor DeltaWonen aan studenten die een kamer zoeken in Zwolle. DeltaWonen en de SSH vinden het belangrijk dat het plan voor een vierde toren breed gedragen wordt. Daarom werken we intensief samen met de Zwolse onderwijsinstellingen om hun studenten te helpen aan goede en betaalbare woonruimte.

In de vierde toren gaat DeltaWonen opnieuw studentenwoningen realiseren. Verhuur en beheer wordt, net als in de andere drie torens, verzorgd door SSH. DeltaWonen koopt de vierde toren als turnkeyproject van VolkerWessels.

De toren is door DLH ontwikkeld. Bouwbedrijf Wessels Rijssen BV gaat de vierde toren realiseren. Zwolle is één van de leukste studentensteden van Nederland en biedt verschillende opleidingen. DeltaWonen wil als woningcorporatie ook voorzien in de vraag naar studentenwoningen. “De bouw van de vierde studententoren stond al langer op het wensenlijstje van DeltaWonen. We bouwen voor iedere doelgroep en vinden het belangrijk dat ook studenten een kwalitatief goede en betaalbare woning kunnen vinden in Zwolle” , aldus Leideman van DeltaWonen.

“Fijn dat we de vierde toren kunnen toevoegen en deltaWonen de afnemer is; met de realisatie van deze toren wordt het studentencluster mooi afgerond”, aldus de heer Huiskamp van DLH. Het plan In de 4e toren aan het Talentenplein komen, net als in de andere drie torens, sociale huurwoningen. Het gaat om 103 zelfstandige appartementen van ca 28.m2 en 7 zelfstandig tweekamerappartementen van ca 56 m2 met een eigen toilet en douche. Het gebouw bestaat uit 7 woonlagen die op een half-verdiepte parkeergarage worden gebouwd.

De omgevingsvergunning is verleend. De planning is in februari 2019 te starten met de bouw. Naar verwachting wordt het gebouw in het voorjaar van 2020 opgeleverd.

Over DeltaWonen
DeltaWonen is een actieve corporatie met bezit in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek; twee steden en een landelijke gemeente. In het werkgebied van deltaWonen wonen ongeveer 200.000 mensen. Van deze 200.000 mensen wonen er circa 40.000 in onze 15.000 woningen. DeltaWonen biedt nu en in de toekomst woon- en leefkwaliteit, in het bijzonder voor mensen die dat niet zelf kunnen realiseren. Duurzaamheid is voor deltaWonen één van de belangrijkste thema’s.

Foto's 2
DeltaWonen koopt 4e  toren Talentenplein Zwolle voor realisatie studentenwoningen
DeltaWonen koopt 4e  toren Talentenplein Zwolle voor realisatie studentenwoningen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto