WVF behoud koppositie

Foto van auteur

WVF heeft vanmiddag de koppositie met succes verdedigd tegen Dos ’37. In een slechte en van Vriezenveense kant harde wedstrijd  zag een verbaasde Richard Bouwmeester al na 3 minuten zijn voorzet in het doel verdwijnen.

De hele verdere wedstrijd was het “billen knijpen” en hing de gelijkmaker in de lucht, totdat  opnieuw Bouwmeester in de 88e minuut de knockout uitdeelde. De tegentreffer van Gert Dogger kwam voor Dos’37 te laat. De uitslag werd 2-1.

Zonder Martijn Ruijsch (liesblessure) en Piet de Jong (gepasseerd) in de basis begon WVF voortvarend aan de strijd tegen de “ploeg der lange mannen”uit Vriezenveen.

Michel v/d Aa moest in de 1e minuut  al aan de bak, en stopte het schot van Meijerink bekwaam. Het was voor hem het begin van een zeer goed optreden.

Net voor de wedstrijd klaagde Richard Bouwmeester nog dat hij door de laagstaande zon niks kon zien. Toen hij in de derde minuut een voorzet losliet richting Dos-doel, hoorde hij stomverbaasd aan het gejuich dat ie gescoord had….

Dos’37 reageerde getergd en ging volop in de aanval, maar voorlopig kon de verdediging onder leiding van Fokko Ebbens, soms met wat kunst en vliegwerk, de Vriezenveners afstoppen.

WVF kon er aanvallend maar weinig tegenover stellen, alleen Peter v/d Streek was in de 32e minuut dichtbij een treffer, maar keeper Nieuwenhuis, die even daarvoor de bal losliet en Berry Mulder een kans bezorgde, stond in de weg.

Dos begon harder te spelen, en was een poosje heer en meester op het middenveld, waar WVF grote gaten liet vallen. Bart Maarsse trok aan de noodrem en kreeg terecht geel van scheidsrechter de Boer, die met name in de tweede helft steeds meer moeite met de wedstrijd kreeg.

Een solo van Timon Beimers bracht Ard Slot vrij voor het doel, maar de bal stuiterde net te hoog op voor de middenvelder, die weinig gelukkig speelde.

In de 45e minuut had WVF geluk dat een schot van Meijerink op de lat uiteenspatte. Rust 1-0.

Na de thee bleef het voetbal slecht, maar gebeurde er genoeg in het veld om de toeschouwers bij de les te houden.

Zo speelde Jeroen Niks van Dos ’37 voor Stervende Zwaan met geluid, maar kreeg geen penalty, kreeg Ard Slot een ‘elleboogje’, en Jarno Keddeman geel na een tackle op Peter v/d Streek.

Piet de Jong kwam in het veld voor de licht geblesseerde Berry Mulder.

Na een verdedigende fout van Timon Beimers kreeg Dos een dot van en kans, maar Michel v/d Aa toonde opnieuw zijn klasse.

Timon kreeg trouwens even later volkomen ten onrechte een gele kaart, toen een Dos-speler schreeuwend  tegen de grond ging. En dat schreeuwen konden de Vriezenveners goed vanmiddag.

Martijn Ruijsch verving Timon in de 82e minuut, en even later kwam Berry van Leijen voor Jonathan Brands.

Met de moed der wanhoop viel Dos aan, en dat leverde ruimte op voor Piet de Jong, die de bal meenam tot de achterlijn. Zijn prima voorzet werd door Richard Bouwmeester in het Dos-doel gekegeld:2-0.

Even was Dos knockout, maar bleef aanvallen, en wist zowaar te scoren door Dogger.

Toen werd het nog even spannend, maar onze  jarige voorzitter (gefeliciteerd !) kreeg zijn kadootje: 3 punten.

Na afloop was het nog wat onrustig rondom de dugout, maar het brandje werd snel geblust.

Volgende week wil John Beijen periodekampioen worden. Komt allen……naar Apeldoorn

Door Harry Ham

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)