Gitaargiganten treden op bij Zwolse Jazzclub

Foto van auteur

Na een zinderende jazznacht met het eerste Zwolse Bigbandfestival op 11 november organiseert de jazzclub al weer een internationale knaller. Op 23 november treden op de Borrelsboot de Willem Jan op. De gitaristen Robin Nolan en Reinier Voet met bassist Arnoud van den Berg.

Robin Nolan is een van de beroemdste gitaristen ter wereld in de Django Reinhard stijl ook wel bekend als Hotclub de France, in Nederland vooral bekend geworden van de Rosenberg familie. Robin woont tegenwoordig in Amsterdam maar speelt wekelijks op vele internationale festivals in o.a.Frankrijk, Canada en vorige week nog in IJsland. Hij heeft een heel eigen stijl ontwikkeld met vooral veel Latin-elementen. Hij trad reeds 3x eerder met veel succes bij de Jazzclub op. Hij heeft samen met broer Kevin en met bassist Simon Planting een zeer bekend jazztrio met een uitgebreide discografie.

Reinier Voet trad 2 jaar geleden al eens bij ons op met zijn Pigalle 44 en natuurlijk 4 jaar geleden met Fapy Lafertin. Na zijn Conservatoriumopleiding in Amsterdam en Den Haag, waar hij les had van Peter Nieuwerf, ging hij zich helemaal toeleggen op de Gipsy Jazz, waar hij een speciale Oosteuropeese noot bij aanbracht met soms veel Kletschmer-achtige elementen. Hij speelde met veel internationale cracks als Lafertin, Marcel Salomon  en Koen de Cauter. In Amsterdam heeft hij zijn vaste honk met Pigalle 44 in de Casablanca Jazzclub.

Een swingende avond van zeer hoog niveau, een must voor de Swing en Hotclub liefhebbers.

Locatie: Borrelsboot de Willem Jan, Schuttevaerkade te Zwolle
Datum : donderdag 23 november
Aanvang: 21.00 uur

Toegang : gratis !

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)