WVF verliest van SVI in sfeervolle derby

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Het was heerlijk weer en op het programma stond de derby SVI tegen WVF op sportpark de Siggels. Een echte derby met als inzet de tweede periodetitel. Het was een ware volksverhuizing vanuit Westenholte naar Zwolle Zuid.

Maar liefst 3 bussen vol supporters vertrokken vanuit Westenholte om de Blauw Witten te ondersteunen in hun poging de periodetitel binnen te halen. Deze supporters hebben zich voorbeeldig gedragen en zorgden aan het begin van de wedstrijd voor de nodige sfeer met het afsteken van vuurwerk en confetti. Daarnaast bleven ze de hele wedstrijd WVF verbaal steunen. Helaas voor WVF leverde die steun niet de gewenste overwinning op en verloor het dan ook volkomen terecht van een beter en sterker SVI 2-0.

Al binnen vijf minuten lag de bal al op de stip. Veldman van SVI zag zijn schot op de arm van Joost Zweers belanden en scheidsrechter Rutgers wees resoluut naar de stip. Youp Kok mocht aanleggen, maar Mike te Wiele wist zijn inzet met de voet te keren. WVF kwam nauwelijks aan voetballen toe en werd steeds gedwongen de lange bal te spelen en bovendien kregen Jabir Mazouz en Hessel Berends geen centimeter ruimte. SVI was in deze eerste helft de bovenliggende partij zonder tot echt grote kansen te komen. Ook in de tweede helft eenzelfde beeld en kreeg de thuisclub wat meer mogelijkheden om de score te openen Zo kopte van Rijn een stuiterende bal net over het doel van Mike te Wiele en zag Kuhlmann zijn kopbal na een voorzet van Veldman op de buitenkant van de paal belanden. De grootste kans kreeg Youp Kok die zijn eerste kopbal gekeerd zag worden door Mike te Wiele en in de rebound over het lege doel van WVF zag belanden. Zo bleef het lang spannend zonder dat er sprake was van goed voetbal. Trainer Marcel van der Steege probeerde met een paar aanvallende wissels alsnog de winst te pakken, waardoor het achterin een op een ging spelen maar ook dat leverde geen resultaat op . De wedstrijd leek dan ook op een gelijkspel af te gaan, totdat Youp Kok wel de ruimte kreeg en met zijn schuiver Mike te Wiele kansloos liet 1-0. In blessuretijd was het el Atiaoui die de score nog verdubbelde en daarmee SVI de winst en de periodetitel bezorgde. Gezien de wedstrijd was dit ook verdiend.