Kingsley definitief weg bij PEC Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Kingsley Ehizibue verlaat PEC Zwolle om zijn loopbaan voor te zetten bij het Duitse 1. FC Köln, dat onlangs promoveerde naar de 1. Bundesliga. In zijn geboorteland tekent de 24-jarige rechtsback een contract voor 4 seizoenen.

Ehizibue begon met voetballen in de Zwolse wijk Stadshagen, bij CSV ’28. Vanuit hier maakte hij de overstap naar de PEC Zwolle Voetbalacademie. Op 19-jarige leeftijd maakte Ehizibue zijn debuut voor PEC Zwolle. Dit was op 29 oktober 2014. In de derde ronde van de KNVB Beker mocht de speler na rust invallen tegen HHC Hardenberg (6-1). De toen nog rechteraanvaller brak in het seizoen 2015/2016 echt door bij de Blauwvingers.

In dat seizoen scoorde Ehizibue vier keer. Zijn eerste treffer in het shirt van PEC Zwolle werd genoteerd op 13 december thuis tegen AZ. Destijds maakte Ehizibue de 2-0 in het duel dat uiteindelijk eindigde in een 2-1 overwinning. De technische staf zag in de rappe vleugelaanvaller steeds meer een rechtsback, met de potentie om de gehele rechtervleugel te bestrijken. In die rol kon Ehizibue zich meer en meer vinden. De veelzijdige speler die in 2017 zijn contract bij PEC Zwolle verlengde kwam in de belangstelling te staan van meerdere (buitenlandse) clubs. Begin dit jaar leek Ehizibue naar het Italiaanse Genoa te verkassen, maar van een overgang zag de Zwollenaar op het laatste moment af. In de tweede seizoenshelft bleek Ehizibue andermaal van waarde, zowel als verdediger, als aangever. Bovendien scoorde de rechtsback dit seizoen halverwege maart de zeer belangrijke openingstreffer in de slotfase van het uitduel met Excelsior (0-2).
Ehizibue speelde 135 officiële wedstrijd voor PEC Zwolle, waarin hij 9 keer scoorde.

Kingsley Ehizibue: ,,Ik ben PEC Zwolle ontzettend dankbaar voor alles wat deze club voor mij betekend heeft. Hier heb ik mijn debuut in het profvoetbal mogen maken en mijn allereerste contract getekend. Ik voelde me altijd heel erg gesteund door alle mensen binnen de club en onze fantastische supporters. Mijn debuut tegen HHC Hardenberg zal ik nooit vergeten, net als mijn eerste doelpunt. Nu is het tijd om mijn grenzen te verleggen. Ik heb een goed gevoel bij mijn 1. FC Köln en zin in het nieuwe seizoen, maar zal PEC Zwolle ook zeker gaan missen. Eén ding is zeker; ik zal deze club voor altijd in mijn hart meedragen.”

Gerard Nijkamp: ,,We raken met Kingsley Ehizibue niet alleen een geweldige speler kwijt, maar ook een prachtig mens. Vanaf dag één was Kingsley zeer betrokken bij onze club en ook erg geliefd bij de supporters. Met recht een jongen van de club. Maar ook jongens van de club hebben een doel voor ogen. Voor Kingsley gaat nu een nieuw avontuur beginnen in een prachtige competitie. Wij wensen hem dan ook heel veel succes in de Bundesliga bij 1. FC Köln.”