“Gezonde snacks haal je in de bibliotheek”

Foto van auteur

Trek in een hapje tussendoor hebben we allemaal wel eens. Lekker zijn ze zeker, maar is het ook verstandig om die “tussendoortjes” te nemen? Kunnen we onze (lekkere) trek ook stillen met een gezonde snack en waar moeten we dan op letten? Vragen die actueel zijn nu de feestdagen er weer aankomen en waar men binnenkort een antwoord op kan krijgen in de bibliotheek.

Het GezondheidInformatiePunt (GIP) van Bibliotheek Zwolle heeft op vrijdagochtend 24 november en op zaterdagmiddag 25 november een diëtiste uitgenodigd die in een lezing antwoord komt geven op deze vragen. Daarna worden de deelnemers uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan. Zij doen dat samen met een deskundige kok met een scala aan goede ideeën voor een gezonde snack. Daarnaast heeft hij ook alle ingrediënten voor snacks meegebracht.

Snijplanken, messen, schalen staan klaar om, onder de enthousiaste leiding van de kok, zelf gezonde snacks te gaan maken. De bijeenkomst wordt afgesloten met een drankje waarbij de gemaakte lekkernijen direct op hun kwaliteit maar vooral op hun smakelijkheid getest zullen worden.

Het aantal deelnemers is beperkt. Om een inschatting te kunnen maken van de benodigde ingrediënten, moet men zich voor deze activiteit aanmelden via een deelnameformulier. De kaartverkoop hiervan is gestart. Ook zijn er volop gratis folders over dit onderwerp.

Kosten: € 7,50 voor niet-leden;  € 5,00 voor all-in leden.
Aanvang vrijdagochtend 24 nov.:  9.00 uur tot 11.15 uur.
Aanvang zaterdagmiddag 25 nov.: 13.00 uur tot 15.15 uur.