Zwolle – Het monument is in die honderd jaar al twee keer verhuist. Van de camping Agnietenberg naar de voet bij het Theehuis Agnietenberg, vandaar is het uiteindelijk verhuisd naar de oost ingang van begraafplaats Bergklooster.
De plek waar de Kapel van het klooster heeft gestaan, en waar Thomas eerst begraven is. De plaatsing van het monument, waarschijnlijk op 12 juni, ging niet vanzelf. Hoogwaardigheidsbekleders uit het hele land moesten uitgenodigd worden. Het was de vraag of zij op tijd konden komen. Het vervoer was niet goed.
In die tijd was de adel nog volop aanwezig in bestuur en samenleving. Ook onder de genodigden waren meerdere gasten van adel. Zo waren mr. Graaf van Rechteren Limburg, Commissaris van de Koningin van Overijssel mr. Quarles van Ufford, wethouder mr. Baron van Haersolte en de 92 jarige dr. Cuypers aanwezig.
De laatste was de bekendste architect van Nederland en omgeving, naast het monument op de Agnietenberg heeft Cuypers ook het Rijksmuseum ontworpen. Architect Cuypers kwam met de goederenwagon uit Roermond. Verder waren er vele geestelijken aanwezig, waaronder alle Dominicanen uit Zwolle.
Bertus van den Brink heeft de geschiedenis van het begin van het monument, naar nu, op een rijtje gezet. Binnenkort terug te vinden op de website van de stichting Thomas a Kempis. Zaterdagavond 29 juni is de laatste zomeravondontmoeting bij het monument. Michael Buijkx, als diaken verbonden aan de Thomas a Kempis parochie, zal spreken over zijn inspiratie bij Thomas a Kempis. Aanvang 20.30 uur