Beleef het LübeckPleinFestijn

Foto van auteur

Zwolle – Bijna 500 reacties kwamen er binnen op de oproep hoe het Lübeckplein gezelliger, cooler én koeler te maken. Tijdens het LübeckPleinFestijn op 21, 22 en 23 augustus wordt een aantal van de ingezonden ideeën getest en wordt gekeken welk soort activiteiten de bezoekers van het plein aanspreken. Tijdens het LübeckPleinFestijn kan iedereen zien hoe het plein in de toekomst kan veranderen en het een plek wordt waar je graag naartoe gaat en verblijft.

Op woensdagmiddag, donderdagmiddag en –avond én vrijdagmiddag en –avond is er voor jong en oud op het Lübeckplein van alles te zien, doen en beleven tijdens het LübeckPleinFestijn. De meeste activiteiten zijn gratis, voor een deel van de activiteiten dient er betaald en/of gereserveerd te worden.

Sport
Sportievelingen kunnen tijdens het LübeckPleinFestijn abseilen van het 30 meter hoge dak van het Stadskantoor, meedoen aan freerunning, aan een mobiele obstakel run of een potje streetbasketball. Iets relaxter sportief bezig zijn kan ook: bijvoorbeeld door deel te nemen aan een yoga workshop.

Kunst, cultuur en natuur
Mensen die op zoek zijn naar een andere vorm van ontspanning kunnen op het plein hun eigen, unieke buskaptas maken van de proefdruk van het doek boven het nieuwe busstation. Maar bijvoorbeeld ook in teamverband een potje lasergamen, akoestische muziek maken of er juist naar luisteren, bloemen plukken in een mobiele pluktuin, een fototentoonstelling bekijken, meedoen aan een grafitti workshop of een film kijken in de openluchtbioscoop (bij slecht weer worden de films binnen bij Brainz aan het Lübeckplein 68 getoond).

Eten
Ook aan de bourgondiërs is gedacht: zij kunnen deze dagen op het plein terecht bij een foodtruck of een vorkje meeprikken bij een driegangen werelddiner gekookt door mensen uit andere landen – waaronder vluchtelingen. Ook kunnen mensen hun eigen vlees of vega meenemen naar de American barbecue. Op het plein staan tijdens het LübeckPleinFestijn verder ook een barretje een een smoothiebar.

Alle activiteiten in een oogopslag
Bekijk het overzicht met alle activiteiten, tijden en eventuele kosten op www.pleindecampagne.nl. Dit overzicht wordt mogelijk in de aanloop naar het LübeckPleinFestijn nog verder aangevuld met ideeën uit de stad. 

Plein de Campagne
Eerder deze zomer riep de gemeente iedereen op om ideeën te delen hoe het Lübeckplein kan veranderen in een plek waar je prettig verblijft en waar aandacht is voor verkoelend groen en water. Ideeën kunnen nog tot en met eind augustus worden ingediend via www.pleindecampagne.nl. Vooruitlopend op een eventuele definitieve realisatie konden de mensen bij het indienen van hun idee via deze webpagina aangeven of zij wilden ‘proefdraaien’ met hun idee tijdens het LübeckPleinFestijn. Op 21, 22 en 23 augustus worden dan ook een aantal ideeën uit de stad getoond.

Begin september vindt een ontwerpsessie plaats waarvoor alle mensen die hun idee via de website ingediend hebben, worden uitgenodigd. Ook reeds eerder ingediende ideeën, bijvoorbeeld die tijdens de maandelijkse Spoorcafés ingediend zijn, worden meegenomen. Tijdens deze ontwerpsessie maken de deelnemers samen van ideeën daadwerkelijk uitvoerbare concepten. De provincie Overijssel stelt in totaal 100.000 euro beschikbaar om het beste idee of de beste ideeën te realiseren. De inzender(s) van het winnende idee/de winnende ideeën mogen hun plan uitvoeren. Waar nodig krijgen ze daarbij ondersteuning van de gemeente.

Foto's 2
Beleef het LübeckPleinFestijn
Beleef het LübeckPleinFestijn

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)