Het weer: Eerst een royale portie zon, daarna meer wolken

Foto van auteur

Koestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag blijft het droog en het regent zonnestralen, om met Acda & De Munnik te spreken. Dat gebeurt in het bijzonder in de ochtend. Regen van het waterige soort is er niet en de stad ontvangt een royale portie zon, die plassen zoals in de Koestraat laat opdrogen. Een droog intermezzo te midden van een natte donderdag en een nat weekend. Samen met overwegend witte cumuluswolken die geen regenplannen hebben, probeert de zon er iets van te maken boven Zwolle.

En wij proberen iets van dit weerbericht te maken voor diegenen die nog op vakantie zijn. De meeste vakantieweerpunten gaan naar de eerste helft van de vrijdag. In de tweede helft wordt het aandeel wolken vanuit het westen groter, wat de regen van zonnestralen inperkt. Maar dankzij een middagtemperatuur van 23 graden – dat is niet te warm en niet te koud – scoort ook de tweede helft van de dag heel aardig op de vakantieweerpuntenmeter. De wind helpt een handje door zich op de vlakte te houden. Die is zwak tot matig uit westelijke richtingen, windkracht 2 tot 3.

Het weekend is een heel ander verhaal. Kijken we naar de weerkaarten, dan zien die er nat uit, vooral in beide nachten en ochtenden. De weekendmiddagen hebben volgens de huidige berekeningen minder hoge neerslagkansen. En van de twee dagen lijkt de zaterdag minder regen te gaan produceren dan de zondag. Tussen de buien door op zondag vertoont de zon zich uitgebreid. De zondagse buien kunnen wel stevig uitpakken. Zowel zaterdag als zondag haalt het kwik 20 graden of meer, maar tijdens regenval is het koeler.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)