Verkeersmaatregelen tijdens Stadsfestival

Foto van auteur

Zwolle – Van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september vindt in Zwolle het Stadsfestival plaats. Het festival wordt dit jaar gehouden op drie locaties in de binnenstad: Potgietersingel, Blijmarkt en Grote Kerkplein. Tijdens het festival gelden diverse verkeersmaatregelen.

Vanaf woensdag 4 september is er op het parkeerterrein Potgietersingel een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Vanaf vrijdag 6 september 08.00 uur tot en met maandag 9 september 18.00 uur is parkeren op de Potgietersingel niet meer mogelijk. Ook is de toegang van Park Potgietersingel ter hoogte van Sassenpoortenbrug afgesloten. Voor voetgangers blijft het park wel toegankelijk.

Voor parkeermogelijkheden zie www.zwolle.nl/parkeren.

Vanaf donderdag 5 september kan het bestemmingsverkeer hinder ondervinden aan de Blijmarkt ter hoogte van schouwburg Odeon en museum De Fundatie. Dit vanwege opbouwwerkzaamheden van het festival. Tijdens de voorstellingen op 6 en 7 september is de Blijmarkt is afgesloten voor al het verkeer tussen 20.00 en 23.00 uur en op 8 september tussen 13.00 en 21.00 uur. Voor doorgaand gemotoriseerd verkeer naar de binnenstad is een omleidingsroute aagegeven via Burgemeester van Roijensingel.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september is de doorrijroute Blijmarkt – Koestraat – Praubstraat – Grote Kerkplein – Sassenstraat afgesloten voor verkeer, behalve voor bestemmingsverkeer. De wekelijkse vrijdagmarkt op het Grote Kerkplein wordt verplaatst naar Luttekestraat.

Voor fietsers is er een tijdelijke fietsenstalling op het parkeerterrein bij het stadhuis aan de Goudsteeg. Deze is in plaats van de locatie Grote Kerkplein. Andere beschikbare (gratis bewaakte) fietsenstallingslocaties zijn aan het Rodetorenplein, Meerminneplein, Gasthuisplein en aan de Pletterstraat. Deze laatste is alleen geopend op vrijdag en zaterdag. Zie voor de locaties https://www.veiligstallen.nl/zwolle

De route Blijmarkt – Praubstraat – Grote Kerkplein is van vrijdag 6 september 16.00 uur tot zondag 8 september 21.00 uur ook afgesloten voor taxi’s. De reguliere taxistandplaatslocaties blijven beschikbaar.