Bevrijdingsfestival Zwolle beschermt Kievitsbloem

Zwolle – Bij het Kerkbrugje, een locatie waar ook de beschermde Wilde Kievitsbloem groeit, werd de afgelopen week tijdens Koninginnedag de zogenaamde Duckrace gehouden. Het is nog onduidelijk hoe het heeft kunnen gebeuren dat voor die locatie vergunning is afgegeven voor het houden van de Duckrace. Een aantal kievitsbloemen werd door bezoekers, die aan de kant van de gracht stonden, vertrapt.

Waarschijnlijk is de vergunning in het totaalpakket van aanvragen voor 30 april meegenomen. Daarbij is onvoldoende onderkend dat het om een locatie ging waar ook kievitsbloemen groeien. De gemeente heeft vrijdagmiddag de locatie geïnspecteerd. Voor zover dat uit de sporen valt op te maken is er sprake geweest van een beperkte betreding. Voor de evenementen die komend weekend en op vijf mei worden georganiseerd zijn extra maatregelen genomen op de plekken waar de Kievitsbloem voorkomt. Het Bevrijdingsfestival nam vrijdag direct initiatieven om de nog aanwezige kievitsbloemen te beschermen. De locatie is nu voorzien van een bordje.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Bevrijdingsfestival Zwolle beschermt Kievitsbloem”

  1. Ik denk dat er straks groepen mensen om en over de grond bij dat bordje gaan lopen om te kijken waar het eigenlijk over gaat 🙂

  2. Het bordje is geplaatst nadat er een stuk van ca. 40 m2 door hekken is afgezet (direct naast het Kerkbrugje) .. op afstand is echter geval geen Kievitsbloem te ontdekken.

  3. Als je er voor kiest om dergelijke mega festivals in een gebied te houden waar beschermde planten staan, kan je je natuurlijk afvragen of het ergens over gaat, deze hele discussie over die bloempies.
    Het lijkt me een stuk belangrijker dat die planten worden geplant bijvoorbeeld in de uiterwaarden van de vecht, waar minder tot geen mensen komen, achter de agnietenplas ligt zo’n mooi stuk wilde grond.
    Die bloempjes in het park weezenlanden overleven het zowiezo niet allemaal, met 150.000 mensen op die dag.

  4. Hihi – ’t wordt steeds leuker
    Goed idee voor onze afgaanse “vrienden”: laat een korenwolf los in het park weezenlanden ofzo – krijg je de grootste chaos die je je kan bedenken 😉 😉

  5. Uitdaging voor de fotograven morgen; de 1e de beste die met zo’n (nog niet vertrapt) rood bordje zwaait, hierbij op deze topic pluggen. Ik weet hoe zeldzaam de plantjes zijn (zie ander topic) en vooral hier in de buurt. Maar die paar plantjes op het festivalterrein zijn niet meer te redden. Volgens mij wil overplanten ook niet. Ach, laten we die paar plantjes daar ook niet belangrijker maken dan ze zijn…

  6. Deze kievitsbloemen zijn daar vroeger nooit geweest, ze zijn daar gekomen na werkzaamheden (aanpassing aan voetpad) namelijk zand opbreng van elders, ze staan er hooguit een jaar of 3 max 6.
    Via via gehoord, was daar namelijk in de buurt op school, en in die tijd stonden ze er niet
    😀 😮

  7. Was daar ook in de buurt op school maar in die tijd lette ik al helemaal niet op kievitsbloemen ;D
    Maar als ze daar geplant zijn, 3 tot 6 jaar geleden, tja dan zijn het dus helemaal geen “beschermde Wilde Kievitsbloemen”. Dat is een heel anders soort als de geplantte bloemetjes, heb ik in een vewant topic gelezen. Dan zou ik helemaal zeggen “Stoppen met die comedy”!

  8. Juist Dick, laat de politici, eerst hun werk maar eens goed doen voordat er geschreeuwd word.

    Het is door opbreng van grond gekomen. dus laat ze het eerst onderzoeken voordat wat gezegd word, er zijn daar veel meer evenementen gehouden, vanavond tijdens doden herdenking was het aan die kant ook zeer druk, dus men moet overal gaan uitkijken, laat ieder leven leven maar kijk gewoon zelf goed uit je doppen dus admin graag sluiten van deze onzin
    🙂 8) :'(

  9. Het park de wezenlanden was vroeger weiland dus tussen Assendorperdijk en Koelwater kanaal.(Almelooskanaal)Er stonden toen wel degelijk kievitsbloemen.Ik heb ze zelf daar nog wel geplukt . ;D.Er stonden er toen genoeg.Later hebben ze er die zaagtand woningen,en de hts er opgezet.Weg bloemen,

Reacties zijn gesloten.